ΠΡΟΒΟΛΗνέα

Γλυκιά Απόδραση

"Comme un avion (The sweet escape)" Bruno Podalydès Γαλλία 2015

ΣΥΝΟΨΗ

Ο Μισέλ είναι 50άρης γραφίστας και περνάει κρίση μέσης ηλικίας. Μια μέρα παραγγέλνει ένα καγιάκ μέσω ίντερνετ και αποφασίζει να κάνει μια ‘γλυκιά απόδραση’.

Η 'Γλυκιά Απόδραση' κέρδισε το Βραβείο της Επιτροπής Γαλλόφωνου κινηματογράφου στην Αθήνα τον Απρίλιο 2016. Το σκεπτικό της Επιτροπής για την απονομή του βραβείου ήταν το εξής :
«Είναι το πορτραίτο ένας άντρα σε κατάθλιψη που παθιάζεται για το καγιάκ. Ενα πάθος που θα τον οδηγήσει σε μια κοινότητα ανθρώπων, όπου θα ανακαλύψει πως η αλήθεια δεν βρίσκεται στο τέλος του δρόμου, ούτε καν στη διαδρομή, αλλά στην αρχή, όπου εάν κοιτάξουμε καλά βρίσκουμε παντού την ποίηση. Σε μια εποχή που κάθε αθωότητα έχει χαθεί και που μας ωθεί κάθε στιγμή στον κυνισμό, αυτό το εγκώμιο της ατομικής ελευθερίας, του ελεύθερου δοσίματος, του άρχηστου, του χαμένου χρόνου, του να ζήσουμε μαζί, αλλά κυρίως βέβαια της ποιήσης, αυτή η ταινία μας φάνηκε σαν μικρή οδύσσεια του σήμερα.»

ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 19/09/19
ΣΑΝ ΠΑΛΙΟ ΣΙΝΕΜΑ... ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΥΔΙΑ

Η ταινία προβάλλεται σε μια συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης Ρεθύμνου (ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ.), με το Δήμο Ρεθύμνου στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, 16 - 22 Σεπτεμβρίου σε ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων που έχει οργανώσει ο Δήμος Ρεθύμνου που σκοπό έχουν να προάγουν τη βιώσιμη κινητικότητα.

Θα πραγματοποιηθούν προβολές δύο ταινιών, 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2019 στις 21:00 και θα λάβουν χώρα στην αμμουδιά της προκυμαίας του Ρεθύμνου, στο χώρο που στεγαζόταν παλιότερα ο 'Λαβύρινθος' με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό. Και τις δύο μέρες των προβολών θα γίνει συλλογή τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.

Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Για το 2019, έχει επιλεγεί ως μότο το «Ας περπατήσουμε όλοι μαζί!» (Walk with us!).

Οι δράσεις που υλοποιούνται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας έχουν ως βασικό τους στόχο την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και δραστηριοποίηση των Τοπικών Αρχών, Φορέων και πολιτών για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότηκας και την αναβάθμιση μέσω αυτής, της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής διάστασης των πόλεων.

Το πρόγραμμα του Δήμου Ρεθύμνου με όλες τις δράσεις που θα λάβουν χώρα κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας θα βρείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας θα βρείτε εδώ.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
TRAILER ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
Comme un avion 2015 01
Comme un avion 2015 11
Comme un avion 2015 10
Comme un avion 2015 12
Comme un avion 2015 03
Comme un avion 2015 04
Comme un avion 2015 02
Comme un avion 2015 05
Comme un avion 2015 06
Comme un avion 2015 07
Comme un avion 2015 09
ΑΦΙΣΕΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
Comme un avion 2015 A
Comme un avion 2015 B
Comme un avion 2015 C