Η λέσχη

kinler_hero_v10.jpg#asset:689

Ποιοι είμαστε

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έτος ίδρυσης το 2016. Είναι αναγνωρισμένο από την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, εγγεγραμμένο στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου και στη Δ.Ο.Υ.

Σκοπός της λέσχης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου έχει σαν σκοπό τη διάδοση του κινηματογράφου στο Ρέθυμνο, ως σημαντικού στοιχείου για την καλλιέργεια και αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου του τόπου, τη δημιουργία ενδιαφέροντος για τον κινηματογράφο στο πλατύ κοινό, την ανάπτυξη και προώθηση της κινηματογραφικής παιδείας.

Ελπίδα μας είναι να φέρουμε κοντά μας όλους όσους αρέσει, ενδιαφέρονται ή ασχολούνται με τον κινηματογράφο, να υπάρξει συνεργασία με άλλους φορείς εντός και εκτός Ρεθύμνου που προβάλλουν ταινίες, και έτσι όλοι μαζί να ικανοποιήσουμε τους "σινεφίλ" της πόλης μας.

Οι δράσεις της λέσχης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου από την ίδρυσή της το έτος 2016, δραστηριοποιείται συνεχώς μέχρι σήμερα, με τακτικές κινηματογραφικές προβολές και άλλες δράσεις σε μια χρονική περίοδο που συνήθως διαρκεί από το φθινόπωρο μέχρι την άνοιξη. Ενίοτε, λαμβάνουν χώρα και κάποιες επιπλέον εκδηλώσεις τη θερινή περίοδο. Αναστολή των δράσεων της λέσχης έγινε κατά την περίοδο της πανδημίας του Covid-19 από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι τέλη του 2022.

Η λειτουργία της ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ. βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε εθελοντική πρωτοβουλία των μελών του ΔΣ και όσων κατά καιρούς βοηθούν στο έργο της. Η πρωτοβουλία αυτή πηγάζει από την αγάπη τους για τον κινηματογράφο και την επιθυμία τους να προσφέρουν ένα μέρος από τη μαγεία της 7ης τέχνης, στους πολίτες του Ρεθύμνου.

Οι δράσεις της ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ. περιλαμβάνουν τακτικές προβολές ταινιών σε εβδομαδιαία βάση συνήθως, παρουσιάσεις βιβλίων που σχετίζονται με τον κινηματογράφο, προσκλήσεις σκηνοθετών για παρουσίαση των ταινιών τους, αφιερώματα με προβολές ταινιών σε ενότητες κ.ά.

Οι ταινίες που προβάλλονται από την ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα που περιλαμβάνει δημιουργίες κυρίως από τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, αλλά και από άλλες περιοχές της υφηλίου όπως η Λατινική Αμερική, η Ασία, η Αφρική κ.ά. Η θεματολογία συνήθως καλύπτει κοινωνικά ζητήματα και προβληματισμούς, ταινίες με ιστορικές και βιογραφικές αναφορές, ταινίες ενηλικίωσης, ταινίες τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ). Επιπλέον, προβάλλονται ταινίες μικρού μήκους από αντίστοιχα φεστιβάλ ή ενταγμένες σε θεματικές ενότητες.

Οι συνεργασίες της λέσχης

Οι συνεργασίες της ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ. περιλαμβάνουν γνωστούς κινηματογραφικούς φορείς από την Ελλάδα, πρεσβείες, μορφωτικά κέντρα και πολιτιστικά ινστιτούτα, καθώς επίσης τοπικούς συλλόγους και οργανώσεις με σκοπό τη διοργάνωση θεματικών προβολών που ενίοτε συνοδεύονται από σχετικές ομιλίες ή εκδηλώσεις.

Συνεργασίες της ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ. μέχρι σήμερα:

Μέλη Δ.Σ. της ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ

Πρόεδρος
Ζαχαρίας Σκεπετζής

Αντιπρόεδρος & Ταμίας
Γιάννης Μαρκαντές

Γραμματέας
Βαρβάρα Κιαγιά

Μέλη
Λία Σαββάκη, Χρήστος Κοκκινάκης

Σε χρειαζόμαστε! Πάρε κι εσύ μέρος στην προσπάθεια μας να διαδώσουμε την αγάπη για τον κινηματογράφο στο Ρέθυμνο.

Γίνε μέλος Μάθε πώς αλλιώς μπορείς να μας στηρίξεις