ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΑΝΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

 • Δευτέρα 25/02 "Ye Habe Ghand (A Cube Of Sugar)" Reza Mirkarimi Ιράν 2011

  Η νεότερη κόρη μιας μεγάλης ιρανικής οικογένειας ετοιμάζεται να παντρευτεί. Μια ημέρα πριν την τελετή, οι κοντινοί συγγενείς μαζεύονται στον περίβολο του θείου Εζατολάχ. Το τοπίο του περίβολου είναι τέλειο για μια τέτοια καλοκαιρινή συνάθροιση, με τους πλούσιους κήπους και τους λαβυρινθώδεις διαδρόμους. Όλοι περνούν καλά: οι γυναίκες μαγειρεύουν και κουτσομπολεύουν, τα ανίψια λένε ιστορίες φαντασμάτων, τα δώρα καταφτάνουν. Μέχρι, που ένας απλός κύβος ζάχαρης αλλάζει τα πάντα.

  πληροφορίες προβολής
 • Κυριακή 03/03 "B-Movie: Lust & Sound in West-Berlin 1979–1989" Jörg A. Hoppe, Heiko Lange, Klaus Maeck Γερμανία 2015

  Μουσική, τέχνη και χάος στο δυτικό Βερολίνο της δεκαετίας του '80. Η περίκλειστη πόλη είναι ιδανικό έδαφος για την ανάδειξη μίας μοναδικής για τα ευρωπαϊκά δεδομένα ποπ υπο-κουλτούρας. Ένα ιλιγγιώδες κολάζ με ανέκδοτο υλικό από μία ξέφρενα δημιουργική δεκαετία, που ξεκίνησε με πανκ και κατέληξε στο πρώτο Love Parade, μιας πόλης που οι μέρες είναι μικρές και οι νύχτες ατελείωτες.

  Ακούγονται τραγούδια των Westbam, Malaria!, Einstürzende Neubauten, Joy Division, Edgar Froese, Die Ärzte, Die Toten Hosen, Anne Clark, Ideal, Nena, Sex Pistols, Die Tödliche Doris, Nick Cave κ.ά.

  πληροφορίες προβολής
 • Κυριακή 17/03 "Auf Der Anderen Seite (The Edge Of Heaven)" Fatih Akin Γερμανία, Τουρκία 2007

  Ο Nejat, τουρκικής καταγωγής, είναι Καθηγητής Γερμανικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Ο πατέρας του, ο Ali, χήρος και καρδιοπαθής, συζεί στη Βρέμη με την Τουρκάλα πόρνη Yeter. Η κόρη της Yeter, η Ayten, πολιτική ακτιβίστρια στην Τουρκία, ζητά άσυλο στη Γερμανία. Η Lotte, φοιτήτρια στο Αμβούργο, είναι ερωτευμένη με την Ayten. Η μητέρα της Lotte, η Susanne, ηλικιωμένη και μόνη, δεν αποδέχεται τη σχέση αυτή.

  Έξι άνθρωποι που οι δρόμοι τους διασταυρώνονται στον άξονα Αμβούργου-Κωνσταντινούπολης. Η συνάντηση με τον θάνατο τους μεταμορφώνει.

  πληροφορίες προβολής
 • Κυριακή 24/03 "Die Fremde (When We Leave)" Feo Aladag Γερμανία 2010

  H Umay, μια νεαρή γυναίκα τουρκικής καταγωγής, «αποδρά» από το συζυγικό της σπίτι, μαζί με τον γιο της και επιστρέφει στην οικογένεια της στο Βερολίνο. Η ζωή της εκεί αποτελεί μια καθημερινή μάχη για ανεξαρτησία ενάντια στον συντηρητισμό και την καταπίεση των γονιών της. Και ενώ πατέρας, μητέρα και αδέρφια πιστεύουν αρχικά ότι αυτή η «απόδραση» δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά ένα «κλασικό γυναικείο τερτίπι», εντέλει συνειδητοποιούν ότι η νεαρή κόρη/αδερφή είναι διατεθειμένη να αγωνιστεί για μια καινούρια ζωή. Ο αγώνας αυτός όμως, θα ενεργοποιήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση με απειλητικά για τη ζωή της αποτελέσματα.

  πληροφορίες προβολής
 • Κυριακή 31/03 "Victoria" Sebastian Schipper Γερμανία 2015

  Η νεαρή Ισπανίδα Βικτώρια που μετακόμισε πρόσφατα στο Βερολίνο, γνωρίζει σε ένα μπαρ τέσσερις νεαρούς Γερμανούς, οι οποίοι πρόκειται να την παρασύρουν σε μια άκρως επικίνδυνη νυχτερινή περιπέτεια.

  Με ένα άκρως εντυπωσιακό μονόπλανο διάρκειας 138 λεπτών η ταινία κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος, βάζοντας τον θεατή στη θέση των πρωταγωνιστών και στην ίδια τους την περιπέτεια. Το εκπληκτικό αυτό μονόπλανο της Sturla Brandth Grøvlen που χειρίζεται με μοναδική επιδεξιότητα την κάμερα, πραγματοποιήθηκε στις 27 Απριλίου του 2014 από 4:30 πμ μέχρι 7:00 πμ στις γειτονιές των περιοχών Kreuzberg και Mitte του Βερολίνου.

  πληροφορίες προβολής
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΡΟΒΟΛΩΝ