νέα 04/07/2020

Το online ταξίδι στον ιταλικό κινηματογράφο, συνεχίζεται το καλοκαίρι!

Γράφει ο Ζαχαρίας Σκεπετζής

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα το Online ταξίδι στον Ιταλικό Κινηματογράφο που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Πολιτιστικό Σωματείο AIAL στα πλαίσια του προγράμματος Tempo Forte Ιταλία-Ελλάδα 2020 και του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας.

Το συγκεκριμένο "ταξίδι" είχε διάρκεια 5 εβδομάδες -από τις 22 Μαΐου ως τις 25 Ιουνίου- κατά τις οποίες προβλήθηκαν ισάριθμες ιταλικές ταινίες από τη σύγχρονη κινηματογραφική παραγωγή της γείτονος χώρας. Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν μεγάλο μια και η επιλογή των ταινιών ήταν ιδιαίτερα προσεγμένη.

Όμως το διαδικτυακό Ιταλικό Καλοκαίρι συνεχίζεται…

Μια πλούσια σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο του κινηματογράφου, της μουσικής, της κουζίνας και της τέχνης θα παρουσιασθεί στην ιστοσελίδα iicateneonline.gr από τις 3 Ιουλίου και θα σας συνοδεύει στο διαδίκτυο έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2020.

Η εγγραφή (που ισχύει για όλες τις εκδηλώσεις) θα σας επιτρέπει την πρόσβαση στις ταινίες και στα βίντεο, και θα ενημερώνεστε εβδομαδιαία για τις πρωτοβουλίες της τρέχουσας εβδομάδας.

Η εγγραφή θα είναι διαθέσιμη από τις 3 Ιουλίου 2020.

Το Φεστιβάλ θα έχει διάρκεια έντεκα εβδομάδες. Θα έχουν την τιμητική τους στο Διαδίκτυο -διαθέσιμα αποκλειστικά στην Ελληνική επικράτεια- η μουσική, ο κινηματογράφος, οι τέχνες και η γαστρονομία.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • ένα Αφιέρωμα στο Φελίνι, εκατό χρόνια από τη γέννηση του σκηνοθέτη με δυο από τις πιο διάσημες ταινίες του και διάφορες εκθέσεις
  • το Levante Jazz Festival, σε σύμπραξη με το Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης
  • το κινηματογραφικό αφιέρωμα Η κωμωδία αλά Ιταλικά, Έκδοση 2.0 σε συνεργασία με την ΕΡΤ, με οκτώ ταινίες που πρώτη φορά προβάλλονται στην Ελλάδα
  • μια σειρά από Cooking Classes με τον Σεφ Μάρκο Σέρρα
  • το 5° Φεστιβάλ 10 Corti in giro per il mondo που επιμελήθηκε το Εθνικό Κέντρο Ταινιών Μικρού Μήκους της Ιταλίας
  • μια σειρά από Διαδικτυακές εκθέσεις σε συνεργασία με το MAECI, τους Comites-Grecia και την Περιφέρεια Εμίλια-Ρομάνια
  • ένα αφιέρωμα στον δημοφιλή ηθοποιό Τόνι Σερβίλλο με τρεις από τις πιο πρόσφατες ερμηνείες του

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το Φεστιβάλ κατόπιν δωρεάν ηλεκτρονικής εγγραφής με ισχύ για όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ και θα λαμβάνετε ένα εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο με τις προβολές του επόμενου επταημέρου μαζί με το χρονικό διάστημα που θα είναι διαθέσιμες στο Διαδίκτυο, ανάλογα με τα δικαιώματα αναπαραγωγής που ισχύουν στην Ελληνική επικράτεια.

Θα βρείτε επίσης τους συνδέσμους στην πλατφόρμα Shift72 που φιλοξενεί τα βίντεο, τα οποία είναι προσβάσιμα με τα ίδια στοιχεία της ηλεκτρονικής εγγραφής.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα iicateneonline.gr

Καλό Καλοκαίρι!

Italian Online Summer Fest 2020 03
Italian Online Summer Fest 2020 05
Italian Online Summer Fest 2020 06
Italian Online Summer Fest 2020 04
Italian Online Summer Fest 2020 07
Italian Online Summer Fest 2020 08
Italian Online Summer Fest 2020 09
Italian Online Summer Fest 2020 10