νέα 24/09/2019

Εντυπώσεις από τις υπαίθριες προβολές ταινιών στην παραλία του Ρεθύμνου

Γράφει ο Ζαχαρίας Σκεπετζής

Οι υπαίθριες προβολές στην παραλία του Ρεθύμνου έλαβαν χώρα στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2019 στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που διοργανώνει και συντονίζει κάθε χρόνο ο Δήμος Ρεθύμνου.

Αρχικά, η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ) με χαρά αποδέχτηκε την πρόταση από το Τμήμα Προγραμματισμού Δήμου Ρεθύμνου για την προβολή ταινιών σε υπαίθριους χώρους της πόλης. Από κοινού επελέγη ο χώρος της προκυμαίας, στη θέση που βρισκόταν παλιά ο 'Λαβύρινθος', καθώς και οι ταινίες που προβλήθηκαν.

Σύμμαχός μας κατά τις προβολές, ήταν ο ιδιαίτερα καλός καιρός αλλά και ο 'θεός' των ανέμων Αίολος, που φρόντισε να μην φυσάει καθόλου αέρας τις μέρες αυτές. Έτσι, ήταν εφικτή η προβολή των ταινιών σε μια μεγάλη φουσκωτή οθόνη, ιδανική για τέτοιες περιστάσεις.

Την 1η μέρα, στις 19 Σεπτεμβρίου 2019, προβλήθηκε η ταινία 'Γλυκιά Απόδραση'. Πρόκειται για μια κωμική κομεντί γαλλικής παραγωγής που έδενε απόλυτα με το ύφος της βιώσιμης κινητικότητας στην οποία αφορούσαν οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, μια και δείχνει την ιστορία ενός μεσήλικα Γάλλου, ο οποίος κουρασμένος από τη ρουτίνα της πόλης, παίρνει ένα καγιάκ το ρίχνει σε ένα ποτάμι και αρχίζει τις εξορμήσεις του στη φύση. Η προσέλευση του κόσμου ήταν αρκετά ικανοποιητική μια και έφτασε τα 150 περίπου άτομα και όλοι έμειναν ευχαριστημένοι από την ιδέα της υπαίθριας προβολής στην παραλία!

Τη 2η μέρα, στις 20 Σεπτεμβρίου 2019, την τιμητική τους είχαν οι μικροί μας φίλοι μια και η ταινία ήταν μεν παιδική αλλά μάλλον βλεπόταν ευχάριστα από 'παιδιά κάθε ηλικίας', όπως άλλωστε αποδείχτηκε από την προσέλευση του κοινού που ξεπέρασε τα 200 άτομα. Η ταινία είχε τον τίτλο 'Βρέχει Κεφτέδες / Cloudy with a chance of meatballs' και παρόλο που είναι μια πολύ γνωστή ταινία και αρκετοί θεατές την είχαν ήδη δει ξανά στο παρελθόν, δεν δίστασαν να προσέλθουν στην υπαίθρια αυτή προβολή, στην παραλία. Από τις θετικές αντιδράσεις του κοινού, καταλάβαμε ότι -ιδιαίτερα οι μικροί θεατές- έμειναν ενθουσιασμένοι και μας ζήτησαν να το επαναλάβουμε με την πρώτη ευκαιρία.

Κλείνοντας, η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου εκφράζει τις ευχαριστίες της στο Δήμο Ρεθύμνου για τη συνεργασία αυτή που σκοπός της ήταν να προσφέρει στους ανθρώπους της πόλης μια εναλλακτική μορφή διασκέδασης σε ανοιχτούς χώρους. Ευελπιστεί ότι θα δοθούν στο μέλλον ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για συνεργασία και συνδιοργάνωση σε εκδηλώσεις που αφορούν κινηματογραφικές προβολές στον τόπο μας.

Στιγμιότυπα από τις υπαίθριες προβολές στην παραλία του Ρεθύμνου
Mobility Week 2019 04
Mobility Week 2019 05
Mobility Week 2019 07
Mobility Week 2019 08
Mobility Week 2019 10
Mobility Week 2019 11
Mobility Week 2019 12
Mobility Week 2019 13