ΠΡΟΒΟΛΗνέα

Καμτσάτκα

"Kamchatka" Marcelo Piñeyro Αργεντινή, Ισπανία 2002

ΣΥΝΟΨΗ

Μέσα από τα μάτια ενός δεκάχρονου αγοριού, του Harry, βλέπουμε τη ζωή στην Αργεντινή κατά την περίοδο του πραξικοπήματος το 1976 και πώς τα γεγονότα της εποχής αυτής επηρεάζουν την καθημερινότητα της οικογένειάς του.

Όντας αυτόπτης μάρτυρας στην «εξαφάνιση» κάποιων φίλων διαφωνούντων, ένας δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η σύζυγός του φεύγουν από την πόλη και κρύβονται από τη στρατιωτική αστυνομία σε ένα ακατοίκητο καλοκαιρινό σπίτι. Μαζί τους είναι τα δύο παιδιά τους, ο Harry που είναι ενθουσιασμένος με την τεχνική που χρησιμοποιεί ο θρυλικός "μάγος" των αποδράσεων Χουντίνι και ο μικρός αδελφός του El Enano.

Η οικογένεια αποκτά νέες ταυτότητες και προσπαθεί να ζήσει μια κανονική ζωή παρ' όλες τις καθημερινές δυσκολίες. Μια επίσκεψη από τους αποξενωμένους παππούδες δείχνει ότι εξακολουθεί να είναι μια δεμένη οικογένεια αν και κάποια σημάδια καταδεικνύουν πόσο αγχωτική και αβέβαιη είναι η καθημερινότητά τους.

ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 17/12/18

Η ταινία απέσπασε 6 βραβεία και 6 διακρίσεις σε διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο και αποτέλεσε την επίσημη πρόταση της Αργεντινής στα βραβεία Όσκαρ του 2002.

Η προβολή θα γίνει με υπότιτλους στα ελληνικά.

TRAILER ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
Kamchatka Image 02
Kamchatka Image 04
Kamchatka Image 05
Kamchatka Image 06
Kamchatka Image 07
Kamchatka Image 08
Kamchatka Image 09
Kamchatka Image 10
Kamchatka Image 11
ΑΦΙΣΕΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
Kamchatka (2002) A
Kamchatka (2002) B
Kamchatka (2002) C
Kamchatka (2002) D