ΠΡΟΒΟΛΗνέα

Micro μ Festival 2019

ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ

Το International Micro μ Festival είναι ένα ετήσιο διαγωνιστικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, όπου μοναδικός κριτής είναι το κοινό. Ο σχεδιασμός του φεστιβάλ περιλαμβάνει την ταυτόχρονη διεξαγωγή του στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού κάθε φθινόπωρο.

Στόχο του φεστιβάλ αποτελεί η διάδοση της ταινίας μικρού μήκους και η προβολή της αξιόλογης δουλειάς νέων ελλήνων κινηματογραφιστών του είδους στην ελληνική περιφέρεια και το εξωτερικό.

Το International Micro μ Festival βασίζει την ιδιαιτερότητά του σε μια σημαντική καινοτομία. Είναι το μοναδικό φεστιβάλ πανευρωπαϊκά που προβάλλει 15 ταινίες μικρού μήκους την ίδια ημέρα και ώρα σε πολλές πόλεις ταυτόχρονα με «ζωντανή» αναμετάδοση των αποτελεσμάτων.

Ιδρυτής και διοργανωτής του International Micro μ Festival είναι ο ηθοποιός Σίμος Κυπαρισσόπουλος ο οποίος από το 2005 ως σήμερα εργάζεται στον χώρο του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, ενώ παράλληλα ασχολείται με την παραγωγή καλλιτεχνικών events. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Από το 2011 είναι διαχειριστής της ΚΑΤΟΠΤΡΟΝ Α.Μ.Κ.Ε.

Από το 2016 το φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Περισσότερες πληροφορίες για το Micro μ Festival: www.micromfestival.gr

ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 12/10/19
International Micro μ Festival 2019

«Μικρός» Κινηματογράφος σε ζωντανή σύνδεση

Το International Micro μ Festival διοργανώνεται φέτος για πρώτη φόρα στο Ρέθυμνο από την Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ) σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «ΚΑΤΟΠΤΡΟΝ» που ιδρύθηκε στην Αθήνα με στόχο την ανάπτυξη και προώθηση κάθε δράσης πολιτιστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Η 9η χρονιά του International Micro μ Festival (IMMF 2019) εγκαινιάζει ένα σημαντικό κομμάτι της νέας πορείας του θεσμού. Από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου 2019 το κοινό του αγαπημένου κινηματογραφικού φεστιβάλ θα έχει την ευκαιρία να ζήσει μια πλούσια κινηματογραφική εμπειρία σκορπισμένη απ’ άκρη σε άκρη της Ευρώπης.

Η κεντρική εκδήλωση του IMMF 2019, το “ζωντανό” ελληνικό διαγωνιστικό μέρος του, θα προβληθεί το Σάββατο 12 Οκτωβρίου ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού προσκαλώντας το κοινό να ψηφίσει την αγαπημένη του ελληνική ταινία μικρού μήκους, η οποία θα ανακοινωθεί αργότερα την ίδια βραδιά σε απευθείας συνδέσεις με όλες τις πόλεις.

Τις υπόλοιπες ημέρες οι θεατές στις περισσότερες πόλεις θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και να επιλέξουν τις αγαπημένες τους Ευρωπαϊκές “μικρές” ταινίες πρώτης προβολής στο διεθνές μέρος καθώς και το ειδικό αφιέρωμα, μία θεματική ενότητα του IMMF 2019, με τίτλο “Micro Future: η Τεχνολογία του Αύριο”, αφιερωμένη φέτος στην έρευνα και την καινοτομία με ειδικό βάρος στον κινηματογράφο.

Τέλος, οι θεατές θα γίνουν μάρτυρες της εξέλιξης του έργου σημαντικών νέων Ελλήνων σκηνοθετών παρακολουθώντας τις μικρού μήκους, με τις οποίες είχαν παλαιότερα διαγωνιστεί στο Micro μ, και τις μεγάλου μήκους ταινίες τους.

Οι δεκαπέντε ταινίες που θα προβληθούν στο διαγωνιστικό «ζωντανό» μέρος του Micro μ όπως κάθε χρόνο, προέρχονται από μια επιλογή εκατοντάδων –και πλέον– αιτήσεων συμμετοχής, γεγονός που καθιστά την επιλογή τους μια πρώτη μικρή νίκη.

Οι δεκαπέντε ταινίες μικρού μήκους που θα προβληθούν στις 12 Οκτωβρίου στο διαγωνιστικό μέρος του IMMF2019 διεκδικώντας την αγάπη του κοινού είναι οι εξής (αλφαβητικά):

 1. «Ave Eva» της Oliwia Twardowska
 2. «Birds With No Legs » του Παύλου Σταμάτη
 3. «Chopper » του Γιώργου Καψανάκη
 4. «Heat Wave» του Φωκίωνα Ξένου
 5. «Muffin » του Daniel Bolda
 6. «One Day One Fly» του Πέτρου Νιαμονιτάκη
 7. «Phalaenopsis Alba» της Γεωργίας Μ. Σωτήρχου
 8. «Springtime Rest» του Γιάννη Ζαφείρη
 9. «Η Ιστορία Του Γιάννη» της Βούλας Γερμανάκου Κοψίνη
 10. «Ιφιγένεια: Όχι Πια Δάκρυα» του Γιώργου Γεωργακόπουλου
 11. «Mila» του Ανδρέα Βακαλιού
 12. «Ονειρεύτηκα Τα Λευκά Χριστούγεννα » του Δημήτρη Γιαμλόγλου
 13. «Όταν Ο Κωστής Συνάντησε Τη Μαίρη» της Σελήνης Παπαγεωργίου
 14. «Τέταρτος Τοίχος» του Δημήτρη Γκότση
 15. «Το Δάσος » της Λίας Τσάλτα

Το βραβείο της αγαπημένης ταινίας του Micro μ συνοδεύουν σημαντικές προσφορές υπηρεσιών από τις εταιρίες RGB Studios, BLK, NIKON και Videopress.

Περισσότερες πληροφορίες για το Micro μ Festival 2019 και τις ταινίες του διαγωνιστικού μέρους, θα βρείτε εδώ.

Προπώληση εισιτηρίων στα καταστήματα Public και στο ticketservices.gr

Ακολουθεί αναλυτική παρουσίαση (αλφαβητικά) των 15 ταινιών μικρού μήκους του διαγωνιστικού μέρους που θα προβληθούν στις 12 Οκτωβρίου 2019.

«Ave Eva» της Oliwia Twardowska

«Ave Eva» της Oliwia Twardowska, 2018, διάρκειας 13'
Τι συμβαίνει στο μυαλό της επτάχρονης Εύας όταν κατά λάθος βλέπει τους γονείς της να κάνουν έρωτα; Αυτό το θέαμα, αφόρητα μυστηριώδες και βίαιο, προκαλεί ταυτόχρονα φόβο και περιέργεια.

«Birds With No Legs» του Παύλου Σταμάτη

«Birds With No Legs» του Παύλου Σταμάτη, 2019, διάρκειας 18' 47"
Σε ένα 24/7 μπεργκεράδικο, ένας άνδρας φλερτάρει με μια γυναίκα χωρίς χέρια, καθώς αυτή τον χρησιμοποιεί για να την ταΐσει. Με κάθε μπουκιά η κουβέντα τους παίρνει μια απροσδόκητη τροπή όσο η γυναίκα σκαλίζει όλο βαθύτερα το υποσυνείδητό του με τις ερωτήσεις της.

«Chopper» του Γιώργου Καψανάκη

«Chopper» του Γιώργου Καψανάκη, 2019, διάρκειας 10'
H Άντζυ, μη μπορώντας να δεχτεί ότι θα στείλουν τον παππού της στο γηροκομείο –έναν πρώην μηχανόβιο που πάσχει από άνοια– κλειδώνεται στο δωμάτιό του και παίρνει δραστικά μέτρα.

«Heat Wave» του Φωκίωνα Ξένου

«Heat Wave» του Φωκίωνα Ξένου, 2019, διάρκειας 7' 14"
Κατά την διάρκεια ενός τρελού καύσωνα δυο παιδιά βρίσκουν τρόπο να δροσίσουν το πλήθος.

«Muffin» του Daniel Bolda

«Muffin» του Daniel Bolda, 2018, διάρκειας 16' 45"
Πρόθυμος να πληρώσει το τίμημα για μια νέα ζωή, ένας άντρας, σταματάει το αυτοκίνητο του στη μέση του πουθενά και υποχρεώνει τον πατέρα του να βγει από το αυτοκίνητο αφήνοντας τον μόνο στο δάσος. Κυνηγημένος από τις τύψεις του θα προσπαθήσει να ακυρώσει τη συμφωνία και να φέρει πίσω τον πατέρα του.

«One Day One Fly» του Πέτρου Νιαμονιτάκη

«One Day One Fly» του Πέτρου Νιαμονιτάκη, 2019, διάρκειας 6' 22"
Ο ήρωάς μας είναι η πιο αξιολάτρευτη 3D μύγα του κόσμου.
Η Camera μας την ακολουθεί από την 1η στιγμή που γεννιέται ....
Εντυπωσιακά συναρπαστική η ζωή της!
Ζει την κάθε της στιγμή σαν να είναι η τελευταία. Παίζοντας μαθαίνει να πετάει, να επιβιώνει, να ακολουθεί το ένστικτό της, να βρίσκει την τροφή της, να διεκδικεί, να γοητεύεται, να απογοητεύεται, να ριψοκινδυνεύει και να συλλέγει συνεχώς πολύτιμες εμπειρίες, μέχρι που συναντά έναν άνθρωπο για πρώτη και τελευταία φορά….
Βλέπετε, η ανθρώπινη αλαζονεία δεν θεωρεί και τόσο σημαντική τη ζωή ενός τόσο δα μικρού εντόμου.

«Phalaenopsis Alba» της Γεωργίας Μ. Σωτήρχου

«Phalaenopsis Alba» της Γεωργίας Μ. Σωτήρχου, 2018, διάρκειας 16' 55"
Όλα στη ζωή της Κατερίνας μοιάζουν τακτοποιημένα. Η ίδια ωστόσο αισθάνεται βαθιά μοναξιά και αναζητά τη λύση με έναν μάλλον ασυνήθιστο τρόπο…

«Springtime Rest» του Γιάννη Ζαφείρη

«Springtime Rest» του Γιάννη Ζαφείρη, 2018, διάρκειας 15'
Ένας νεαρός άντρας, ταξιδεύει με σκοπό να συναντήσει την γιαγιά του. Όταν ο νεαρός άντρας φτάσει στο σπίτι της γιαγιάς, εκείνη θα απουσιάζει.

«Η Ιστορία Του Γιάννη» της Βούλας Γερμανάκου Κοψίνη

«Η Ιστορία Του Γιάννη» της Βούλας Γερμανάκου Κοψίνη, 2019, διάρκειας 14'
H Ζωή ενός Πόντιου πρόσφυγα από την Κριμαία που ήρθε στον Πειραιά το 1919.

«Ιφιγένεια: Όχι Πια Δάκρυα» του Γιώργου Γεωργακόπουλου

«Ιφιγένεια: Όχι Πια Δάκρυα» του Γιώργου Γεωργακόπουλου, 2019, διάρκειας 17' 40"
Η Ιφιγένεια επισκέπτεται για πρώτη φορά το σπίτι των γονιών του μελλοντικού της συζύγου, καλεσμένη σε γεύμα. Φέρνει αντί για γλυκά ένα μικρό κορίτσι και καταφέρνει να κερδίσει τις εντυπώσεις συγγενών και φίλων. Η απρόσμενη, όμως, εμφάνιση δύο ελεγκτών δυσανεξίας περιπλέκει την κατάσταση.

«Mila» του Ανδρέα Βακαλιού

«Mila» του Ανδρέα Βακαλιού, 2019, διάρκειας 14' 55"
Η Μίλα κάνει σκέητ. Ο πατέρας της Μίλας είναι άρρωστος. Η Μίλα έχει να δει τον πατέρα της πέντε χρόνια. «Μίλα», σημαίνει «αγαπημένη» στα Πολωνικά. Η Μίλα επισκέπτεται τον πατέρα της στο νοσοκομείο. Η Μίλα κάνει σκέητ.

«Ονειρεύτηκα Τα Λευκά Χριστούγεννα» του Δημήτρη Γιαμλόγλου

«Ονειρεύτηκα Τα Λευκά Χριστούγεννα» του Δημήτρη Γιαμλόγλου, 2019, διάρκειας 15' 30"
Παραμονή πρωτοχρονιάς. Ο Θανάσης, μέλος μιας εθελοντικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται σε ένα καταυλισμό απόρων, δέχεται ένα τηλεφώνημα ενώ ψωνίζει δώρα. Ένα μικρό κορίτσι του καταυλισμού έχει πάθει ατύχημα και ίσως να χρειάζεται αντιτετανικό. Είναι άραγε επείγον να εμβολιαστεί σήμερα; Μέσα στην γιορτινή ατμόσφαιρα, κάπου ανάμεσα σε μαγαζιά της πόλης, σπίτια φίλων, δρόμους και νοσοκομεία, η λύση βρίσκεται στο πρόσωπο της Βίβιαν, μιας νεαρής γιατρού. Οι δυο τους αφήνουν για λίγο τις ζωές τους στην άκρη και κάνουν ό,τι εκείνοι θεωρούν αναγκαίο. Στο τέλος της ημέρας όλα επιστρέφουν στην κανονικότητα. Και το μόνο που μένει είναι το χαμόγελο εκείνου του κοριτσιού.

«Όταν Ο Κωστής Συνάντησε Τη Μαίρη» της Σελήνης Παπαγεωργίου

«Όταν Ο Κωστής Συνάντησε Τη Μαίρη» της Σελήνης Παπαγεωργίου, 2019, διάρκειας 9' 14"
Η Μαίρη είναι εικοσιέξι και μόλις έπιασε δουλειά. Ο Κωστής δουλεύει χρόνια και μόλις μπήκε στα εικοσιεννιά. Και οι δυο τους συναντιούνται στο ίδιο φανάρι, κάθε μέρα, για μια στιγμή. Να δούμε πως θα τους τα φέρει η ζωή.

«Τέταρτος Τοίχος» του Δημήτρη Γκότση

«Τέταρτος Τοίχος» του Δημήτρη Γκότση, 2018, διάρκειας 10'
Ο τέταρτος τοίχος υψώνεται ανάμεσα στο θέατρο της καθημερινότητας και στον κάθε παρατηρητή του, κάνοντας τον κοινωνικό ιστό να μοιάζει αμετάβλητος και τα ατομικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων να παραλλάσσουν ανώδυνα ένα ταμπλό βιβάν. Ένας κόσμος που αναπαράγεται για να παράγει, επιβιώνοντας μάλλον ενστικτωδώς. Το ντοκιμαντέρ βασίζεται στις σημειώσεις ενός οδοιπορικού που διήρκεσε δέκα μήνες.

«Το Δάσος» της Λίας Τσάλτα

«Το Δάσος» της Λίας Τσάλτα, 2018, διάρκειας 18'
Σε έναν κόσμο χωρίς φύση, υπάρχει ένα θεματικό πάρκο με λίγα εναπομείναντα φυτά. Μία Ξεναγός καθοδηγεί ένα γκρουπ Τουριστών στην λιγοστή βιοποικιλότητα που εκτίθεται σε γκαλερί, σε εμπορικά κέντρα και υπό κατασκευή βουνά, αλλά και στο μοναδικό Δάσος που έχουν δει ποτέ στη ζωή τους. Τι θα συναντήσουν εκεί;