ΠΡΟΒΟΛΗνέα

Ξάγρυπνες νύχτες, φιλιά για πρωινό

"Notti in bianco, baci a colazione (Sleepless nights and kisses for breakfast)" Francesco Mandelli Ιταλία 2021

ΣΥΝΟΨΗ

Ο Ματέο, ένας σαραντάχρονος σκιτσογράφος, μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ δουλειάς και οικογένειας και καλλιεργεί το όνειρό του να δημοσιεύσει το δικό του κόμικ με επίκεντρο τον χαρακτήρα του Solo Valentine, έναν υπερήρωα που χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του, μόνο για τον εαυτό του. Παντρεμένος με την Πάολα, μια επιτυχημένη συγγραφέα, απολαμβάνει μια ευχάριστη οικογενειακή ζωή μαζί με τις τρεις κόρες τους και τα δύο σκυλιά τους. Ωστόσο, όλα θα αρχίσουν να χάνουν την ισορροπία τους όταν η Σάρα, μια παλιά γνώριμη του Ματέο, εμφανίζεται κάνοντας του μια πρόταση που τον βάζει σε δίλημμα: να δημοσιεύσει το κόμικ του Ματέο με την προϋπόθεση αυτός να μετακομίσει στο Παρίσι.

ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 12/11/23
Γράφει ο Ζαχαρίας Σκεπετζής
ΣΧΟΛΙΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Βασισμένη στο ομώνυμο best seller του συγγραφέα Matteo Bussola, η ταινία του σκηνοθέτη Francesco Mandelli, αφηγείται την ιστορία ενός πατέρα που προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή και το όνειρό του να γίνει ένας επιτυχημένος σχεδιαστής κόμικς.

Παρόλο που ποτέ δεν ήταν στα σχέδια του ήρωα της ταινίας να γίνει ένας παραδοσιακός οικογενειάρχης, η ζωή τα έφερε έτσι ώστε ο Ματέο να βρεθεί με τρεις μικρές κόρες, δύο σκυλιά και μια επιτυχημένη συγγραφέα ως σύζυγο. Ο χρόνος του αναλώνεται στη φροντίδα των παιδιών και του σπιτιού ενώ το όνειρο να ολοκληρώσει το κόμικ που κάποτε είχε ξεκινήσει, μάλλον φαίνεται να απομακρύνεται. Ο συμβιβασμός με τη νέα του ζωή είναι αναπόφευκτος.

Άραγε υπάρχει τρόπος να συνδυαστεί η οικογενειακή ευτυχία με την προσωπική φιλοδοξία; Αυτό είναι το ερώτημα που προσπαθεί να απαντήσει η ιστορία της ταινίας αυτής που είναι διανθισμένη με ανθρώπινες καθημερινές στιγμές γεμάτες γέλιο αλλά και συγκίνηση.

Η προβολή της ταινίας θα γίνει με υπότιτλους στα ελληνικά.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΧΟΡΗΓΙΑ

Ο Ιταλικός κινηματογράφος ταξιδεύει στην Ελλάδα

Το φεστιβάλ cinema.it_2023 είναι το ένατο αφιέρωμα στον ιταλικό κινηματογράφο και έχει τον τίτλο '9° Rassegna del cinema italiano in Grecia'. Είναι μια πρόταση του Πολιτιστικού Συλλόγου AIAL που υλοποιείται με τη συνεργασία του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών. Πραγματοποιείται δε, στο πλαίσιο του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ) και παρουσιάζει φέτος μια σειρά από ταινίες αντιπροσωπευτικές της πιο πρόσφατης Ιταλικής παραγωγής

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
TRAILER ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
Notti In Bianco Baci A Colazione 2021 02
Notti In Bianco Baci A Colazione 2021 09
Notti In Bianco Baci A Colazione 2021 07
Notti In Bianco Baci A Colazione 2021 06
Notti In Bianco Baci A Colazione 2021 03
Notti In Bianco Baci A Colazione 2021 10
Notti In Bianco Baci A Colazione 2021 05
Notti In Bianco Baci A Colazione 2021 04
Notti In Bianco Baci A Colazione 2021 12
Notti In Bianco Baci A Colazione 2021 11
ΑΦΙΣΕΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
Notti In Bianco Baci A Colazione 2021 01