ΠΡΟΒΟΛΗνέα

Επιχείρηση Αρκτική

"Operasjon Arktis (Operation Arctic)" Grethe Bøe-Waal Νορβηγία 2014

ΣΥΝΟΨΗ

Η 13χρονη Γιούλια και τα οκτάχρονα δίδυμα αδέλφια της βρέθηκαν στο έρημο νησί Μισοφέγγαρο, εξαιτίας ενός τραγικού λάθους. Κανείς δεν ξέρει πού βρίσκονται. Θα πρέπει να νικήσουν το φόβο και τις δύσκολες συνθήκες: τα άγρια ζώα, τις κακές καιρικές συνθήκες, την έλλειψη τροφής και την αποκοπή τους από την ηπειρωτική χώρα.

ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 29/12/19
ΣΧΟΛΙΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η περιπέτεια τριών παιδιών που αναγκάζονται να επιβιώσουν σε ένα έρημο νησί της Αρκτικής. Στην προσπάθειά τους να συναντήσουν τον πατέρα τους, ζουν μια μοναδική περιπέτεια με φόντο τα λευκά τοπία, την ανέγγιχτη φύση και τη σπάνια πανίδα της Αρκτικής.

Η ταινία θίγει μια σειρά από περιβαλλοντικά ζητήματα όπως είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη, το λιώσιμο των πάγων και η επιβίωση των άγριων ζώων. Παράλληλα, θίγονται ζητήματα που αφορούν τις οικογενειακές σχέσεις, το bullying και την ικανότητα των παιδιών να ανταποκρίνονται σε δυσκολίες και να βρίσκουν από μόνα τους λύσεις σε προβλήματα.

Περιλαμβάνει μοναδικές κινηματογραφικές λήψεις και αεροφωτογραφίες από μαγευτικά φιόρδ, χιονισμένα τοπία και τεράστια παγόβουνα. Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στον Καναδά και στις νήσους Σβάλμπαρντ του ομώνυμου αρχιπελάγους στον Αρκτικό Ωκεανό, που βρίσκεται ανάμεσα στη Νορβηγία και τον Βόρειο Πόλο.

Η ιστορία της ταινίας βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα που έγραψε το 1971 ο Νορβηγός συγγραφέας παιδικών βιβλίων Leif Hamre.

Η ταινία απέσπασε 3 βραβεία και 4 διακρίσεις σε διάφορα φεστιβάλ νεανικού κινηματογράφου.

Η προβολή είναι κατάλληλη για παιδιά από 8 ετών και πάνω και θα γίνει με υπότιτλους στα ελληνικά.

Greek Island Film Festival (GIFF)

Η ταινία προβάλλεται στα πλαίσια του Greek Island Film Festival (GIFF) το οποίο είναι ένα ανεξάρτητο μη-διαγωνιστικό φεστιβάλ κινηματογράφου που έχει στόχο την προβολή ντοκιμαντέρ και ταινιών μυθοπλασίας στη νησιωτική Ελλάδα κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται από το φθινόπωρο του 2019 έως την άνοιξη του 2020 με σκοπό να καθιερωθεί σε ετήσια βάση.

Στόχος του GIFF είναι να προωθήσει ταινίες και σκηνοθέτες από την Ελλάδα και την Ευρώπη, που ξεχωρίζουν για τη δημιουργική, πρωτότυπη ματιά τους πάνω σε θέματα που αφορούν τη ζωή μας σήμερα: τον πολιτισμό, την επιστήμη, το περιβάλλον και την κοινωνία.

Το GIFF πιστεύει ότι ο κινηματογράφος είναι ένα από πιο δυναμικά μέσα έκφρασης της εποχής μας, που συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στη νησιωτική Ελλάδα. Κάθε κινηματογράφος ή αίθουσα προβολής, μπορεί να λειτουργήσει ως χώρος ψυχαγωγίας, αλλά και ως τόπος συνάντησης, συμμετοχής και επικοινωνίας για τους κατοίκους μεμονωμένων κοινοτήτων και για τους επισκέπτες τους. Μέσα από τις δράσεις του φεστιβάλ, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να εξερευνήσει επίκαιρα θέματα, να συνδεθεί με τον κόσμο και να σπάσει την αίσθηση της απομόνωσης που συχνά χαρακτηρίζει την αγροτική και νησιωτική ζωή.

Περισσότερες πληροφορίες για το Greek Island Film Festival (GIFF):

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
TRAILER ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
Operation Arctic 2014 02
Operation Arctic 2014 15
Operation Arctic 2014 16
Operation Arctic 2014 03
Operation Arctic 2014 04
Operation Arctic 2014 05
Operation Arctic 2014 06
Operation Arctic 2014 07
Operation Arctic 2014 08
Operation Arctic 2014 09
Operation Arctic 2014 10
Operation Arctic 2014 11
Operation Arctic 2014 12
Operation Arctic 2014 13
Operation Arctic 2014 14
ΑΦΙΣΕΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
Operation Arctic 2014 A
Operation Arctic 2014 B