νέαΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Όσκαρ

Γράφει ο Ζαχαρίας Σκεπετζής

ΟΣΚΑΡ

Oskar Panagiotis Timogiannakis

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ιστορία, αναλύσεις, παρασκήνια, κριτικές... τα πάντα για τα Όσκαρ μέσα από τη σπουδαία πένα του Παναγιώτη Τιμογιαννάκη, του μοναδικού Έλληνα που έχει παρευρεθεί 21 φορές στην απονομή της Ακαδημίας! 

Τα Όσκαρ δεν είναι απλώς βραβεία. Είναι ιστορία, πολιτική, αισθητική, παρασκήνιο, σύγκρουση ιδεών και, πρωτίστως, κινηματογράφος. Ο Παναγιώτης Τιμογιαννάκης στο βιβλίο αυτό ξετυλίγει, με γνώση και καθαρή ματιά, το νήμα του πιο εμβληματικού θεσμού της έβδομης τέχνης: από τη γέννησή του και τις μεταμορφώσεις του μέχρι τον τρόπο που κρίνονται οι κατηγορίες, τις λεπτές ισορροπίες των ψηφοφοριών και τα κριτήρια που καθορίζουν τη νίκη ή την ήττα. 

Με αναλύσεις που φωτίζουν τη σκηνοθεσία, τις ερμηνείες, το σενάριο, το μοντάζ, τη μουσική και όλες τις δημιουργικές συνιστώσες μιας ταινίας, το βιβλίο λειτουργεί ταυτόχρονα ως πολύτιμος οδηγός κατανόησης και ως ένα ταξίδι αγάπης προς το σινεμά. 

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΣΚΑΡ
  • ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
  • ΟΣΚΑΡΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
  • ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΧΡΥΣΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ
  • ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ BAFTA
  • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
  • ΚΑΙ ΤΟ ΟΣΚΑΡ ΠΗΓΑΙΝΕΙ...
  • ΟΣΚΑΡ 2015 - ΟΣΚΑΡ 2025
  • ΟΣΚΑΡΙΚΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ
  • Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΙΜΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΙΜΟΓΙΑΝΝΑΚΗ
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Συγγραφέας: Παναγιώτης Τιμογιαννάκης
Γλώσσα γραφής: Ελληνικά
Επιμέλεια: Αντώνης Τουμανίδης

Εκδόσεις: Πεδίο
Έτος Έκδοσης: 2026
ISBN-13: 978-618-249-052-5

Αριθμός σελίδων: 448
Εξώφυλλο: Μαλακό
Διαστάσεις: 15x23 cm

Εκτιμώμενο κόστος αγοράς: 18,90 - 21,00 €

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΜΑΪΟΥ 2026