νέαSHORT FILMS

Ταινίες μικρού μήκους για την παραβατικότητα των εφήβων

Γράφει ο Ζαχαρίας Σκεπετζής

Τα δύο τελευταία χρόνια το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Κοινωνικής Έρευνας και Κοινωνικής Εργασίας υλοποίησε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Δράσεις ενάντια στις επικίνδυνες συμπεριφορές,  την παραβατικότητα και τη χρήση ουσιών από εφήβους. Παρέμβαση στο άτομο, την οικογένεια, το σχολείο, την κοινότητα» που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας σε έξι αγροτικούς Δήμους της Κρήτης. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος, δημιουργήθηκαν από επαγγελματική ομάδα με σκηνοθέτη τον κ. Χατζηπαναγιώτη Αλέξανδρο, έξι ολιγόλεπτα βίντεο με στόχο την ευαισθητοποίηση των εφήβων για τα ζητήματα της παρενόχλησης συνομηλίκων, την ασφαλή οδήγηση, την οπλοχρησία, τις εξάρτησης από ουσίες, της ισότητας των φύλων και της σεξουαλικής υγείας, των οποίων τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο πρόγραμμα.

Τα βίντεο έχουν αναρτηθεί ως playlist στο κανάλι του YouTube του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και έχουν κοινοποιηθεί στην σελίδα του Facebook του προγράμματος.

Επιστημονικά υπεύθυνη του έργου είναι η κα Νικολέτα Ράτσικα, επίκουρη καθηγήτρια Κοινοτικής Κοινωνικής Εργασίας.

ΑΣΦΑΛΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗ
ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΩΝ
ΙΣΟΤΗΤΑ
ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
ΠΟΤΟ-ΑΛΚΟΟΛ