νέαΛΕΣΧΗΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΙΤΗΣΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 21/03/2018

Παρουσίαση βιβλίου: Μυστικές Συναντήσεις

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

ΧΡΟΝΟΣ:
Τρίτη 20 Μαρτίου, 20:00

ΤΟΠΟΣ:
Cafe Bar GJ's, Μελισσηνού 3

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αθανίτης σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ) παρουσίασε το βιβλίο του «Μυστικές Συναντήσεις» για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο. Το βιβλίο κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο από τις εκδόσεις Αγγελάκη και η πρώτη του παρουσίαση έγινε σε ειδική εκδήλωση στο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο. 

Στις «Μυστικές Συναντήσεις» ο Δημήτρης Αθανίτης μιλά για τις κινηματογραφικές συναντήσεις του με μια σειρά από πρόσωπα που ανήκουν σε μια ανθολογία του άκρως ιδιαίτερου. 

Σ’ αυτή την εκπληκτική πινακοθήκη προσώπων που η γκάμα τους ξαφνιάζει, παρελαύνουν σταρ, διάσημοι συγγραφείς και σκηνοθέτες μαζί με πρόσωπα άγνωστα ή σχεδόν περιθωριακά, όλοι τους αναπόσπαστα κομμάτια μιας προσωπικής μυθολογίας. 

Από τον Κλωντ Σαμπρόλ, τον Μπεν Γκαζάρα και τη Νίκο, μέχρι τον Θανάση Βέγγο, τη Λένα Κιτσοπούλου, την Μαργαρίτα Καραπάνου και τον Μιχάλη Κακογιάννη, μια σειρά από προσωπικές συναντήσεις που ο Αθανίτης συνθέτει σε μια ενιαία ιστορία με τη δύναμη της μαρτυρίας αλλά και τη γοητεία του απροσδόκητου.   

Mystikes Synantiseis
Εντυπώσεις από την παρουσίαση του βιβλίου

Η παρουσίαση του βιβλίου 'Μυστικές Συναντήσεις' έλαβε χώρα την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 στις 8 μ.μ. στο φιλόξενο καφέ-μπαρ «Gj’s» παρουσία του συγγραφέα και σκηνοθέτη Δημήτρη Αθανίτη.

Αμέσως μετά την προβολή της ταινίας 'Invisible' στον κινηματογράφο Απόλλων, οι θεατές, τα μέλη της ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ. και ο σκηνοθέτης της ταινίας Δημήτρης Αθανίτης μεταφέρθηκαν στο κοντινό καφέ-μπαρ «Gj’s» όπου έγινε μια σύντομη παρουσίαση του βιβλίου από τον ίδιο τον συγγραφέα. Ακολούθως διαβάστηκαν αποσπάσματα από το βιβλίο και έγινε συζήτηση με το κοινό για τις ιστορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό και τις κινηματογραφικές περιπέτειες που έχει ζήσει ο ίδιος ο συγγραφές/σκηνοθέτης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Dimitris Athanitis sto Rethimno 01
Dimitris Athanitis sto Rethimno 02
Dimitris Athanitis sto Rethimno 03
Dimitris Athanitis sto Rethimno 04
Dimitris Athanitis sto Rethimno 05