ΠΡΟΒΟΛΗνέα

Έκθαμβοι

"Les Éblouis (The Dazzled)" Sarah Suco Γαλλία 2019

ΣΥΝΟΨΗ

H δωδεκάχρονη Camille, παθιασμένη με τις τέχνες του τσίρκου, είναι η πρωτότοκη μιας πολύτεκνης οικογένειας. Οι γονείς της αποφασίζουν να ενταχθούν σε μια καθολική κοινότητα που πρεσβεύει τον κοινό βίο και την αλληλεγγύη, στην οποία αφοσιώνονται πλήρως. Η νεαρή κοπέλα αναγκάζεται να αποδεχτεί έναν νέο τρόπο ζωής που θέτει σε αμφισβήτηση τις προσωπικές της επιθυμίες, την κοινωνική της ζωή και τους προσωπικούς προβληματισμούς της. Η Camille ξεκινά έναν αγώνα για να ξεφύγει από την επήρεια της κοινότητας, να επανακτήσει την ελευθερία της και να σώσει τα αδέρφια της.

ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 22/02/23
ΣΧΟΛΙΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Sarah Suco, αφήνει το παρελθόν της ως ηθοποιός και περνά πίσω από την κάμερα προκειμένου να δημιουργήσει στο σκηνοθετικό της αυτό ντεμπούτο, μια βιωματική για την ίδια ιστορία. Μια αφηγηματική ταινία ενηλικίωσης για τη νεαρή Camille -την ηρωίδα της ταινίας- η οποία καλείται να αντιμετωπίσει το φανατισμό μιας θρησκευτικής κοινότητας στην οποία εντάσσονται οι γονείς της, κάπου στη γαλλική επαρχία. Οι οικογενειακοί δεσμοί αρχίζουν να κλονίζονται μπροστά στις θρησκευτικές πρακτικές της αίρεσης και η Camille ψάχνει τρόπους να σπάσει τα δεσμά προκειμένου να απελευθερωθούν η ίδια και τα αδέρφια της.

Η Sarah Suco η οποία συνυπογράφει το σενάριο μαζί με τον Nicolas Silhol, μεγάλωσε συμμετέχοντας σε μια ανάλογη θρησκευτική κοινότητα και κάποια από τα βιώματά της χρησιμοποίησε ως βασικό θέμα στην ταινία αυτή, με την οποία ντεμπουτάρει ως σκηνοθέτις.

Η ταινία απέσπασε 1 βραβείο και 2 διακρίσεις σε διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Η προβολή θα γίνει με υπότιτλους στα ελληνικά.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΧΟΡΗΓΙΑ

Η ταινία προβάλλεται σε συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης Ρεθύμνου με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

IMDb
TRAILER ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
The Dazzled 2019 04
The Dazzled 2019 05
The Dazzled 2019 06
The Dazzled 2019 07
The Dazzled 2019 08
The Dazzled 2019 09
The Dazzled 2019 10
ΑΦΙΣΕΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
The Dazzled 2019 Α