νέα

Ο Τερματοφύλακας της Λίβερπουλ

"Keeper'n til Liverpool (The Liverpool Goalie)" Arild Andresen Νορβηγία 2010

ΣΥΝΟΨΗ

Η ταινία διηγείται την ιστορία του δεκατριάχρονου Τζο, που είναι μεν καλός μαθητής, αλλά μοιάζει πεπεισμένος ότι η ζωή είναι επικίνδυνη. Για να επιβιώσει στο σχολείο, πρέπει να αποφύγει πολλά εμπόδια: τα πειράγματα των συμμαθητών, τα επικίνδυνα αθλήματα και τα όμορφα κορίτσια. Όμως μια μέρα, μια νέα μαθήτρια εμφανίζεται στην τάξη, και όλα αλλάζουν. Η μεγάλη ευκαιρία του Τζο για να αλλάξει τη ζωή του είναι να αποκτήσει το πιο σπάνιο αυτοκόλλητο ποδοσφαιριστή της χρονιάς – αν όντως αυτό υπάρχει.

ΣΧΟΛΙΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μια νεανική ταινία για όλη την οικογένεια που καταπιάνεται με τις δυσκολίες της ζωής των μαθητών στο σχολείο. Μέσα από χιουμοριστικές στιγμές αγγίζει θέματα που απασχολούν τους νέους στη σύγχρονη κοινωνία όπως είναι ο σχολικός εκφοβισμός (bullying), η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η ανασφάλεια, η εφηβεία, ο νεανικός έρωτας κ.ά.

Η ταινία απέσπασε 10 βραβεία και 1 διάκριση σε κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Η προβολή θα γίνει με υπότιτλους στα ελληνικά και είναι κατάλληλη για ηλικίες άνω των 9 ετών.

GREEK ISLAND FILM FESTIVAL (GIFF)

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στα πλαίσια του Greek Island Film Festival (GIFF) το οποίο είναι ένα ανεξάρτητο μη-διαγωνιστικό φεστιβάλ κινηματογράφου που έχει στόχο την προβολή ντοκιμαντέρ και ταινιών μυθοπλασίας στη νησιωτική Ελλάδα κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται από το φθινόπωρο του 2019 έως την άνοιξη του 2020 με σκοπό να καθιερωθεί σε ετήσια βάση.

Στόχος του GIFF είναι να προωθήσει ταινίες και σκηνοθέτες από την Ελλάδα και την Ευρώπη, που ξεχωρίζουν για τη δημιουργική, πρωτότυπη ματιά τους πάνω σε θέματα που αφορούν τη ζωή μας σήμερα: τον πολιτισμό, την επιστήμη, το περιβάλλον και την κοινωνία.

Το GIFF πιστεύει ότι ο κινηματογράφος είναι ένα από πιο δυναμικά μέσα έκφρασης της εποχής μας, που συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στη νησιωτική Ελλάδα. Κάθε κινηματογράφος ή αίθουσα προβολής, μπορεί να λειτουργήσει ως χώρος ψυχαγωγίας, αλλά και ως τόπος συνάντησης, συμμετοχής και επικοινωνίας για τους κατοίκους μεμονωμένων κοινοτήτων και για τους επισκέπτες τους. Μέσα από τις δράσεις του φεστιβάλ, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να εξερευνήσει επίκαιρα θέματα, να συνδεθεί με τον κόσμο και να σπάσει την αίσθηση της απομόνωσης που συχνά χαρακτηρίζει την αγροτική και νησιωτική ζωή.

Περισσότερες πληροφορίες για το Greek Island Film Festival (GIFF):

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
TRAILER ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
The Liverpool Goalie 2010 02
The Liverpool Goalie 2010 04
The Liverpool Goalie 2010 05
The Liverpool Goalie 2010 06
The Liverpool Goalie 2010 07
The Liverpool Goalie 2010 08
The Liverpool Goalie 2010 09
The Liverpool Goalie 2010 10
The Liverpool Goalie 2010 11
The Liverpool Goalie 2010 12
The Liverpool Goalie 2010 13
The Liverpool Goalie 2010 14
ΑΦΙΣΕΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
The Liverpool Goalie 2010 A
The Liverpool Goalie 2010 B
The Liverpool Goalie 2010 C
The Liverpool Goalie 2010 D