ΠΡΟΒΟΛΗνέα

Ο άντρας που αγάπησε τον Ίνγκβε

"Mannen som elsket Yngve (The man who loved Yngve)" Stian Kristiansen Νορβηγία 2008

ΣΥΝΟΨΗ

Η δράση της ταινίας μας μεταφέρει στο 1989, την εποχή της πτώσης του Κομμουνισμού στην Ευρώπη και των μεγάλων κοινωνικών αλλαγών. Σε μια μικρή πόλη της Νορβηγίας ζει ο φιλόδοξος Jarle Klepp ο οποίος είναι τραγουδιστής και κιθαρίστας στο νεανικό punk-rock γκρουπ 'Mathias Rust Band'. Ζει αρμονικά με την οικογένεια, τους φίλους και την κοπέλα του αλλά όλα αυτά σύντομα πρόκειται να αλλάξουν όταν γνωρίζει και ερωτεύεται τον νεοφερμένο στην τάξη του, Yngve. Με μπερδεμένα συναισθήματα παραμελεί την μπάντα και τους φίλους του. Όταν ο Jarle αποκαλύπτει στον Yngve τα αισθήματα που κρύβει γι΄αυτόν, τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο για τους δύο νέους, με απρόβλεπτες συνέπειες...

ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 04/11/18

Η ταινία 'The Man Who Loved Yngve' αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας ταινιών η οποία σαν βασικό της χαρακτήρα έχει τον Jarle Klepp, έναν ήρωα που δημιούργησε ο Νορβηγός συγγραφέας Tore Renberg σε μια σειρά από βιβλία του. Η τριλογία αποτελείται από την ταινία 'The Man Who Loved Yngve' (2008) και το sequel αυτής 'I Travel Alone' (2011) σε σκηνοθεσία Stian Kristiansen, ακολουθούμενες από το prequel 'The Orheim Company' (2012) σε σκηνοθεσία Arild Andresen.

Η μουσική κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της στην ταινία η οποία είναι γεμάτη από rock τραγούδια. Μεταξύ άλλων, ακούγονται γνωστά κομμάτια από Cure, Pixies, R.E.M, Jesus and Mary Chain, Joy Division, Stone Roses, Buzzcocks, Roxette κ.ά.

Η ταινία απέσπασε 8 βραβεία και 9 διακρίσεις σε διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο.


Η ταινία προβάλλεται σε συνεργασία με τη Νορβηγική Πρεσβεία και το Ινστιτούτο Κινηματογράφου της Νορβηγίας.

Η προβολή θα γίνει με υπότιτλους στα ελληνικά.

TRAILER ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
The man who loved Yngve Image1
The man who loved Yngve Image2
The man who loved Yngve Image3
The man who loved Yngve Image4
The man who loved Yngve Image5
The man who loved Yngve Image6
The man who loved Yngve Image7
The man who loved Yngve Image8
The man who loved Yngve Image10
ΑΦΙΣΕΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
The man who loved Yngve 2008 A
The man who loved Yngve 2008 B
The man who loved Yngve 2008 C