νέα 08/06/2018

Αποτελέσματα Très Court 2018 στο Ρέθυμνο

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ.) έδωσε την ευκαιρία στους κινηματογραφόφιλους της πόλης μας να παρακολουθήσουν το πιο ...γρήγορο φεστιβάλ του κόσμου με 41 ταινίες, σε δύο ώρες προβολών ταυτόχρονα με τις πέντε πόλεις της Κρήτης, συμμετέχοντας στην ψηφοφορία των τριών καλύτερων ταινιών.

Οι προβολές του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ ταινιών πολύ μικρού μήκους «Tres court» προβλήθηκαν την Δευτέρα 4 Ιουνίου, στην φιλόξενη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου, παρουσία 93 θεατών και Προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Τρούλη, τον οποίο το Δ.Σ. της ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ. ευχαριστεί ακόμη μια φορά για την δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας.

Καθώς το φεστιβάλ ήταν διαγωνιστικό, μοιράστηκαν ψηφοδέλτια στους θεατές οι οποίοι έπρεπε να επιλέξουν τις τρείς καλύτερες ταινίες. Η διαδικασία έδωσε κίνητρο στους παρόντες να παρακολουθήσουν (ακόμη και όρθιοι κάποιοι από αυτούς) το δίωρο σινε-μαραθώνιο για να έχουν μία πλήρη γνώση των ταινιών. Η μικρή διάρκεια των ταινιών, τρία έως τέσσερα λεπτά, και η διαφορετική θεματολογία δεν κούρασε τους θεατές οι οποίοι αποχώρησαν ενθουσιασμένοι και έκλεισαν… ραντεβού για του χρόνου!

Το Φεστιβάλ «Tres court» είναι ένα καθιερωμένο δρώμενο το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου με προβολές σε 80 πόλεις και 28 χώρες. Στο τέλος του φεστιβάλ το σύνολο των ψήφων συγκεντρώνεται στο Παρίσι όπου ανακηρύσσονται οι τρεις καλύτερες ταινίες σύμφωνα με τις ψήφους του κοινού και ανακοινώνονται ιστοσελίδα του φεστιβάλ (trescourt.com).

Το πολυπληθές κοινό του Ρεθύμνου ψήφισε τις παρακάτω ταινίες:

• 1η ταινία: “Happiness”, Βρετανικής παραγωγής σε σκηνοθεσία Steve Cutts με θέμα την ασφυκτική καθημερινότητα αλλά και την δυσκολία στην εύρεση ευτυχίας.

• 2η ταινία: “L'Aria del Moscerino”, Γερμανικής παραγωγής σε σκηνοθεσία Lukas Von Berg, που παρουσιάζει την φρικτή μοίρα μιας μύγας σε κινούμενα σχέδια, με τη μουσική συνοδεία άριας.

• 3η ταινία: “Je suis timide”, Γαλλικής παραγωγής σε σκηνοθεσία Thomas Scohy, για δυο αδέξιους ντροπαλούς φίλους που έκαναν το κοινό να γελάσει πολύ.

Οι επόμενες προβολές της ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ., όπως κάθε χρόνο, θα ξεκινήσουν τον προσεχή Νοέμβριο.