ΠΡΟΒΟΛΗνέα

Très Court International Film Festival, 2018 (Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους)

ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ

To Très Court International Film Festival (Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους) έρχεται στην Ελλάδα με την αποκλειστική συνεργασία που προχώρησε με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων για την ανάπτυξη του Très Court σε όλη την Κρήτη.

Το φεστιβάλ τρέχει ταυτόχρονα σε 108 πόλεις & σε 28 χώρες σε όλο τον κόσμο και ιδρύθηκε το 1999 στην Γαλλία. Σε αυτό διαγωνίζονται ταινίες όχι μεγαλύτερες από 3 λεπτά (χωρίς τους τίτλους αρχής και τέλους), ενώ οι συμμετοχές προέρχονται από όλες τις χώρες του κόσμου, αντιπροσωπεύοντας όλα τα κινηματογραφικά είδη (μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation, μουσικά βίντεο κ.α.). Οι ταινίες που θα προβληθούν στο φεστιβάλ έχουν επιλεγεί μετά από αξιολόγηση περισσοτέρων από 2000 συμμετεχόντων. Οι ταινίες είναι πολύγλωσσες, οικονομικές σε προϋπολογισμό, αλλά πλούσιες σε ιδέες, φαντασία, και δημιουργική πνοή προερχόμενη από όλες τις γωνιές του κόσμου.

Με την ολοκλήρωση προβολής των ταινιών, το κοινό καλείται να αναδείξει τις νικήτριες ταινίες για την απονομή των διεθνών βραβείων μέσω ψηφοφορίας.

Στην Κρήτη το 20o Très Court International Film Festival θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 5 πόλεις (Ρέθυμνο, Αγ. Νικόλαο, Σητεία, Χανιά και Ηράκλειο) την ίδια μέρα και ώρα, τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018, στις 20:30, με τη συνεργασία κινηματογραφικών, πολιτιστικών και αυτοδιοικητικών φορέων του νησιού.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ) συμμετέχει στις προβολές του Διεθνούς Φεστιβάλ «Très Court» με την εκδήλωση να λαμβάνει χώρα στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου. Θα προβληθούν 41 ταινίες πολύ μικρού μήκους και θα ακολουθήσει διαγωνιστική διαδικασία όπου το κοινό θα ψηφίσει τις προτιμήσεις του για την ανάδειξη της ταινίας που θα λάβει το Βραβείο Κοινού του Très Court.

Το πρόγραμμα ταινιών του 20ού φεστιβάλ Très Court 2018 είναι εδώ.

Είσοδος ΔΩΡΕΑΝ

ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 04/06/18

To Très Court International Film Festival στην Κρήτη, τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018.

Tres Court (2018) Cover3
Tres Court (2018) A
Tres Court (2018) B