νέα 22/06/2018

Οι βραβευμένες ταινίες του 20ου φεστιβάλ Très Court για το 2018

Γράφει ο Ζαχαρίας Σκεπετζής

Τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018, προβλήθηκαν σε 5 πόλεις της Κρήτης οι ταινίες που είχαν ξεχωρίσει στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών πολύ μικρού μήκους «Très Court». Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν τις 3 καλύτερες ταινίες από αυτές, σύμφωνα με την προσωπική τους άποψη. Κάτι παρόμοιο έγινε και σε πολλές άλλες πόλεις από διάφορες χώρες του κόσμου, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Από την ψηφοφορία αυτή διακρίθηκαν οι ταινίες με τις περισσότερες προτιμήσεις των θεατών και η πρώτη από αυτές απέσπασε το βραβείο κοινού για το 2018.

Βραβείο κοινού

Η ταινία που απέσπασε τις περισσότερες ψήφους σε όλο τον κόσμο και επάξια κέρδισε το Βραβείο Κοινού, είναι η ταινία “Happiness” βρετανικής παραγωγής σε σκηνοθεσία του Steve Cutts. Θέμα της είναι η ασφυκτική καθημερινότητα αλλά και η δυσκολία στην εύρεση ευτυχίας.

Η ταινία “Happiness” του Steve Cutts


Ολόκληρη η δεκάδα που συγκέντρωσε τις προτιμήσεις του κοινού από όλο τον κόσμο είναι η ακόλουθη:

Tres-Court-2018-Awards1.jpg#asset:938


Για να βρείτε αν οι δικές σας προτιμήσεις είναι μέσα στη δεκάδα των ταινιών που ξεχώρισαν, ακολουθεί απόσπασμα από το ψηφοδέλτιο που έχει και τους ελληνικούς τίτλους των ταινιών, για να θυμηθείτε ευκολότερα τις επιλογές σας. Εναλλακτικά, ίσως σας βοηθήσει το αναλυτικό πρόγραμμα των ταινιών που μπορείτε να δείτε εδώ.

Tres-Court-2018-Awards3.jpg#asset:944


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει αν εξετάσει κανείς τις προτιμήσεις του κοινού από άλλες περιοχές του κόσμου και να σημειώσει τα κοινά σημεία ή τις διαφοροποιήσεις στις επιλογές των θεατών από διαφορετικές χώρες. Εδώ μπορείτε να δείτε τη δεκάδα των ταινιών όπως τις ψήφισαν οι θεατές σε κάθε χώρα και πόλη, αναλυτικά.

Θυμίζουμε ότι η ψηφοφορία στο Ρέθυμνο ανέδειξε τις ακόλουθες ταινίες:

Tres-Court-2018-Awards2.jpg#asset:946

ενώ η ψηφοφορία στις πέντε πόλεις της Κρήτης στις οποίες έγιναν προβολές και αντιπροσωπεύουν το συνολικό δείγμα για την Ελλάδα, ανέδειξε τις ακόλουθες ταινίες:

Tres-Court-2018-Awards4.jpg#asset:951

Βραβεία της κριτικής επιτροπής

Όμως, πέρα από τις ταινίες που βραβεύτηκαν από τις ψήφους του κοινού, υπήρξαν και άλλες ταινίες που ξεχώρισε η κριτική επιτροπή του φεστιβάλ και στις οποίες έδωσε ανάλογα βραβεία. Στο ακόλουθο βίντεο (διαθέτει υπότιτλους στα αγγλικά), γίνεται σύντομη αναφορά γι' αυτές τις ταινίες από την κριτική επιτροπή του φεστιβάλ, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις βραβευμένες ταινίες.