ΠΡΟΒΟΛΗνέα

Ultra: 36 ώρες για τη Σπάρτη

"Ultra: The Real Marathon" Balázs Simonyi Ουγγαρία, Ελλάδα 2016

ΣΥΝΟΨΗ

To ντοκιμαντέρ «Ultra: Τhe Real Marathon» ακολουθεί πέντε αθλητές που αγωνίζονται στο «Σπάρταθλον». Η ταινία παρουσιάζει την επίπονη προετοιμασία των πρωταγωνιστών και τη δοκιμασία των ορίων αντοχής τους -τόσο για το σώμα όσο και για το μυαλό τους- κατά τα 246 χιλιόμετρα που θα χρειαστεί να καλύψουν μέσα σε 36 ώρες από την Αθήνα μέχρι τη Σπάρτη.

ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 23/02/20
ΣΧΟΛΙΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στα ίχνη του αρχαίου δρομέα Φειδιππίδη, οι πέντε Ευρωπαίοι δρομείς συμμετέχουν στον ιστορικό υπερμαραθώνιο αγώνα δρόμου, που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από τους πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου.

Ο Μπάλαζ Σιμονί δεν είναι μόνο ο σκηνοθέτης της ταινίας, αλλά και ένας από τους δρομείς που πρωταγωνιστούν σε αυτήν. Έχει συμμετάσχει με επιτυχία σε πολλούς αγώνες, ενώ στο «Σπάρταθλον» έχει τερματίσει τέσσερις συνεχόμενες φορές. Μέσα από την ταινία μοιράζεται μαζί μας τον άγνωστο κόσμο του δρομέα υπεραποστάστεων. Για τον σκηνοθέτη και τους χαρακτήρες της ταινίας, το τρέξιμο παίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς τους έχει βοηθήσει να ξεπεράσουν σημαντικά εμπόδια στη ζωή τους.

Η ταινία έλαβε τρεις διακρίσεις με αντίστοιχες υποψηφιότητες στην κατηγορία του καλύτερου ντοκιμαντέρ σε κινηματογραφικά φεστιβάλ. Μεταξύ αυτών ήταν υποψήφια για το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η προβολή θα γίνει με υπότιτλους στα ελληνικά.

Εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τον διεθνή ιστορικό υπερμαραθώνιο «Σπάρταθλον» που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

GREEK ISLAND FILM FESTIVAL (GIFF)

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στα πλαίσια του Greek Island Film Festival (GIFF) το οποίο είναι ένα ανεξάρτητο μη-διαγωνιστικό φεστιβάλ κινηματογράφου που έχει στόχο την προβολή ντοκιμαντέρ και ταινιών μυθοπλασίας στη νησιωτική Ελλάδα κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται από το φθινόπωρο του 2019 έως την άνοιξη του 2020 με σκοπό να καθιερωθεί σε ετήσια βάση.

Στόχος του GIFF είναι να προωθήσει ταινίες και σκηνοθέτες από την Ελλάδα και την Ευρώπη, που ξεχωρίζουν για τη δημιουργική, πρωτότυπη ματιά τους πάνω σε θέματα που αφορούν τη ζωή μας σήμερα: τον πολιτισμό, την επιστήμη, το περιβάλλον και την κοινωνία.

Το GIFF πιστεύει ότι ο κινηματογράφος είναι ένα από πιο δυναμικά μέσα έκφρασης της εποχής μας, που συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στη νησιωτική Ελλάδα. Κάθε κινηματογράφος ή αίθουσα προβολής, μπορεί να λειτουργήσει ως χώρος ψυχαγωγίας, αλλά και ως τόπος συνάντησης, συμμετοχής και επικοινωνίας για τους κατοίκους μεμονωμένων κοινοτήτων και για τους επισκέπτες τους. Μέσα από τις δράσεις του φεστιβάλ, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να εξερευνήσει επίκαιρα θέματα, να συνδεθεί με τον κόσμο και να σπάσει την αίσθηση της απομόνωσης που συχνά χαρακτηρίζει την αγροτική και νησιωτική ζωή.

Περισσότερες πληροφορίες για το Greek Island Film Festival (GIFF):

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
TRAILER ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
Ultra The Real Marathon 2016 25
Ultra The Real Marathon 2016 02
Ultra The Real Marathon 2016 03
Ο δρομέας υπεραποστάσεων και σκηνοθέτης της ταινίας Balázs Simonyi
Ultra The Real Marathon 2016 04
Ο δρομέας υπεραποστάσεων και σκηνοθέτης της ταινίας Balázs Simonyi
Ultra The Real Marathon 2016 05
Ο δρομέας υπεραποστάσεων και σκηνοθέτης της ταινίας Balázs Simonyi
Ultra The Real Marathon 2016 06
Ο δρομέας υπεραποστάσεων και σκηνοθέτης της ταινίας Balázs Simonyi
Ultra The Real Marathon 2016 07
Ultra The Real Marathon 2016 08
Ο δρομέας υπεραποστάσεων και σκηνοθέτης της ταινίας Balázs Simonyi
Ultra The Real Marathon 2016 09
Ultra The Real Marathon 2016 10
Ο δρομέας υπεραποστάσεων Angel Pallaruelo
Ultra The Real Marathon 2016 11
Ο δρομέας υπεραποστάσεων Angel Pallaruelo
Ultra The Real Marathon 2016 12
Η δρομέας υπεραποστάσεων Annett Bahlcke
Ultra The Real Marathon 2016 13
Οι δρομείς υπεραποστάσεων Balázs Simonyi και Gilles Pallaruelo
Ultra The Real Marathon 2016 14
Ο δρομέας υπεραποστάσεων Gilles Pallaruelo
Ultra The Real Marathon 2016 15
Ultra The Real Marathon 2016 16
Ultra The Real Marathon 2016 17
Ultra The Real Marathon 2016 18
Ultra The Real Marathon 2016 19
Ultra The Real Marathon 2016 20
Ultra The Real Marathon 2016 21
Ultra The Real Marathon 2016 22
Ultra The Real Marathon 2016 23
Ultra The Real Marathon 2016 24
ΑΦΙΣΕΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
Ultra The Real Marathon 2016 A