ΠΡΟΒΟΛΗνέα

Ένα πιστόλι σε κάθε χέρι

"Una Pistola en Cada Mano (A Gun in Each Hand)" Cesc Gay Ισπανία 2012

ΣΥΝΟΨΗ

Παρά το γεγονός ότι τα έχει όλα, ο Χ. πάσχει από σοβαρή κατάθλιψη. Αντιθέτως, ο Ε, η μόνη περιουσία του οποίου είναι ένα γατί, ζει με πάθος, παρ’ ότι αναγκάστηκε να επιστρέψει στο σπίτι της μάνας του. Ο Σ. προσπαθεί να τα ξαναφτιάξει με τη γυναίκα του, δυο χρόνια μετά τον χωρισμό τους. Ο Γκ. καταφεύγει στα αγχολυτικά μήπως και καταλάβει για ποιόν λόγο η γυναίκα του είχε μια περιπέτεια. Ο Π. προσπαθεί να ρίξει μια συνάδελφό του. Η Μαρία και η Σάρα ανταλλάσσουν συζύγους για ν’ ανακαλύψουν τα εσώψυχά τους. Ο Λ. φωνάζει την ερωμένη του με το όνομα του σκύλου του. Μια ακτινογραφία της ερωτικής ζωής οκτώ σύγχρονων ανδρών.

ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 26/01/20
ΣΧΟΛΙΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έξι διαφορετικές ιστορίες που λαμβάνουν χώρα στη Βαρκελώνη και πραγματεύονται ζητήματα που απασχολούν τους σύγχρονους σαραντάρηδες όπως είναι η φιλία, η ανεργία, το αβέβαιο μέλλον, η ενδοοικογενειακή βία αλλά και πιο προσωπικά θέματα όπως είναι η σεξουαλική ανικανότητα. Έξυπνοι διάλογοι γεμάτοι από εύστοχα λογοπαίγνια σε συνδυασμό με κρυφά συναισθήματα που αποκαλύπτονται μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις, συνθέτουν την καθημερινή ζωή οκτώ ανδρών που βιώνουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο την κρίση των σαράντα, σ' αυτή τη σπονδυλωτή ταινία από την Ισπανία.

Η ταινία απέσπασε 8 βραβεία και 7 διακρίσεις σε διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο.

Η προβολή θα γίνει με υπότιτλους στα ελληνικά.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΧΟΡΗΓΙΑ

Η ταινία προβάλλεται σε συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης Ρεθύμνου με την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα και το Ινστιτούτο Θερβάντες.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
TRAILER ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
Una pistola en cada mano 2012 01
Una pistola en cada mano 2012 02
Una pistola en cada mano 2012 03
Una pistola en cada mano 2012 04
Una pistola en cada mano 2012 05
Una pistola en cada mano 2012 06
Una pistola en cada mano 2012 07
ΑΦΙΣΕΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
Una pistola en cada mano 2012 D
Una pistola en cada mano 2012 A
Una pistola en cada mano 2012 B
Una pistola en cada mano 2012 C