νέα 28/06/2019

Οι βραβευμένες ταινίες του 21ου φεστιβάλ Très Court για το 2019

Γράφει ο Ζαχαρίας Σκεπετζής

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, προβλήθηκαν σε 5 πόλεις της Κρήτης οι ταινίες που είχαν ξεχωρίσει στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών πολύ μικρού μήκους «Très Court». Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν τις 3 καλύτερες ταινίες από αυτές, σύμφωνα με την προσωπική τους άποψη. Κάτι παρόμοιο έγινε και σε πολλές άλλες πόλεις από διάφορες χώρες του κόσμου, κατά το διάστημα 7-16 Ιουνίου 2019. Από την ψηφοφορία αυτή διακρίθηκαν οι ταινίες με τις περισσότερες προτιμήσεις των θεατών και η πρώτη από αυτές απέσπασε το βραβείο κοινού για το 2019.

Βραβείο κοινού

Η ταινία που απέσπασε τις περισσότερες ψήφους σε 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο και κέρδισε επάξια το Βραβείο Κοινού μια και συγκέντρωσε 3.248 προτιμήσεις στο σύνολο των 14.500 ψήφων, είναι η κωμική ταινία “Broccoli” σε σκηνοθεσία του ισπανικής καταγωγής Ivan Sainz Pardo. Θέμα της είναι η καταγραφή των προσωπικών μας πληροφοριών και συνηθειών στο διαδίκτυο και σε τι βαθμό μπορεί αυτή να φτάσει!

Το μότο της ταινίας είναι: If life bring you broccoli, order a pizza!

Η ΤΑΙΝΙΑ “BROCCOLI” ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΟΥΣ, ΙΣΠΑΝΙΚΟΥΣ, ΙΤΑΛΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

Στις τρεις πρώτες θέσεις αναδείχθηκαν οι ταινίες:
1η θέση: Broccoli | Μπρόκολο του Iván Sáinz Pardo
2η θέση: The Afterbirth | Μετά Γένεσιν των Ignacio Rodó, Blanca Bonet
3η θέση: À côté | Δίπλα του Jérome Piel Desruisseaux

Tres Court 2019 Awards4

Ολόκληρη η δεκάδα που συγκέντρωσε τις προτιμήσεις του κοινού από όλο τον κόσμο είναι η ακόλουθη:

Για να βρείτε αν οι δικές σας προτιμήσεις είναι μέσα στη δεκάδα των ταινιών που ξεχώρισαν, ακολουθεί απόσπασμα από το ψηφοδέλτιο που έχει και τους ελληνικούς τίτλους των ταινιών, για να θυμηθείτε ευκολότερα τις επιλογές σας. Εναλλακτικά, ίσως σας βοηθήσει το αναλυτικό πρόγραμμα των ταινιών που μπορείτε να δείτε εδώ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει αν εξετάσει κανείς τις προτιμήσεις του κοινού από άλλες περιοχές του κόσμου και να σημειώσει τα κοινά σημεία ή τις διαφοροποιήσεις στις επιλογές των θεατών από διαφορετικές χώρες. Εδώ μπορείτε να δείτε τη δεκάδα των ταινιών όπως τις ψήφισαν οι θεατές σε κάθε χώρα και πόλη, αναλυτικά.

Θυμίζουμε ότι η ψηφοφορία στο Ρέθυμνο ανέδειξε τις ακόλουθες ταινίες:

ενώ η ψηφοφορία στις πέντε πόλεις της Κρήτης στις οποίες έγιναν προβολές και αντιπροσωπεύουν το συνολικό δείγμα για την Ελλάδα, ανέδειξε τις ακόλουθες ταινίες:

Βραβεία της κριτικής επιτροπής

Όμως, πέρα από τις ταινίες που βραβεύτηκαν από τις ψήφους του κοινού, υπήρξαν και άλλες ταινίες που ξεχώρισε η κριτική επιτροπή του φεστιβάλ και στις οποίες έδωσε ανάλογα βραβεία. Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις βραβευμένες ταινίες.