ΠΡΟΒΟΛΗνέα

Très Court International Film Festival, 2019 (Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους)

ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ

To Très Court International Film Festival (Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους) έρχεται στην Ελλάδα με την αποκλειστική συνεργασία που προχώρησε με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων για την ανάπτυξη του Très Court σε όλη την Κρήτη.

Το φεστιβάλ τρέχει ταυτόχρονα σε 108 πόλεις & σε 28 χώρες σε όλο τον κόσμο και ιδρύθηκε το 1999 στην Γαλλία. Σε αυτό διαγωνίζονται ταινίες όχι μεγαλύτερες από 3 λεπτά (χωρίς τους τίτλους αρχής και τέλους), ενώ οι συμμετοχές προέρχονται από όλες τις χώρες του κόσμου, αντιπροσωπεύοντας όλα τα κινηματογραφικά είδη (μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation, μουσικά βίντεο κ.α.).Οι ταινίες που θα προβληθούν στο φεστιβάλ έχουν επιλεγεί μετά από αξιολόγηση περισσοτέρων από 2000 συμμετεχόντων. Οι ταινίες είναι πολύγλωσσες, οικονομικές σε προϋπολογισμό, αλλά πλούσιες σε ιδέες, φαντασία, και δημιουργική πνοή προερχόμενη από όλες τις γωνιές του κόσμου.

Με την ολοκλήρωση προβολής των ταινιών, το κοινό καλείται να αναδείξει τις νικήτριες ταινίες για την απονομή των διεθνών βραβείων μέσω ψηφοφορίας.

Στην Κρήτη το 21o Très Court International Film Festival θα πραγματοποιηθεί σε 5 πόλεις (Ρέθυμνο, Αγ. Νικόλαο, Σητεία, Χανιά και Ηράκλειο) την ίδια μέρα, τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, στις 20:00 για το Ρέθυμνο και στις 20:30 για τις άλλες πόλεις, με τη συνεργασία κινηματογραφικών, πολιτιστικών και αυτοδιοικητικών φορέων του νησιού.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ) συμμετέχει στις προβολές του Διεθνούς Φεστιβάλ «Très Court» με την εκδήλωση να λαμβάνει χώρα στο Cineland Παντελής. Θα προβληθούν ταινίες πολύ μικρού μήκους και θα ακολουθήσει διαγωνιστική διαδικασία όπου το κοινό θα ψηφίσει τις προτιμήσεις του για την ανάδειξη της ταινίας που θα λάβει το Βραβείο Κοινού του Très Court.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι στο σύνολό τους 38. Κάποιες σύντομες πληροφορίες γι' αυτές, μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 10/06/19
Très Court International Film Festival, 2018

Στις ακόλουθες διευθύνσεις μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την αντίστοιχη εκδήλωση του προηγούμενου έτους 2018, με σχόλια, φωτογραφίες και εντυπώσεις.

Très Court International Film Festival, 2018
www.kinler.gr/tres_court_2018

Αποτελέσματα Très Court 2018 στο Ρέθυμνο
www.kinler.gr/tres-court-2018-rethymno-results

Οι βραβευμένες ταινίες του 20ου φεστιβάλ Très Court για το 2018
www.kinler.gr/tres_court_2018_awards

www.trescourt.com/en/2018-awards

Tres Court Festival
Tres Court (2019) Cover 1
Tres Court (2019) A
Tres Court (2019) B
Tres Court (2019) E
Tres Court (2019) D