νέαΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

101 Ελληνικές Ταινίες που πρέπει να πεθάνεις πριν τις δεις

Γράφει ο Ζαχαρίας Σκεπετζής
101 Ελληνικές Ταινίες που πρέπει να πεθάνεις πριν τις δεις
101 ellinikes tainies pou prepei na pethaneis prin tis deis
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ταινίες τόσο κακές, που ο θάνατος μπροστά τους φαντάζει σωτηρία!

Οι Εκδόσεις Οξύ με μεγάλη χαρά και άφθονο χιούμορ παρουσιάζουν το βιβλίο του Δημήτρη Κολιοδήμου «101 ελληνικές ταινίες που πρέπει να πεθάνεις πριν τις δεις», μία λίστα με τις κριτικές των πιο κακών ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου. Ταινίες για τις οποίες -εσφαλμένα- άλλα περιμέναμε και τελικά… άλλα μας ήρθαν! Ταινίες την πλειονότητα των οποίων εκθείασαν οι κριτικοί, οδηγώντας μας στην κινηματογραφική αίθουσα, απλώς και μόνο για να αντιληφθούμε πόσο φρικτές τελικά είναι!

Και μη γελιέστε· οι κακές ταινίες είναι πολλές, πάρα πολλές. Περισσότερες απ’ όσες μπορεί κανείς να φανταστεί. Σίγουρα περισσότερες από όσες αναφέρονται σε τούτο το βιβλίο. Ενώ μέρα με την ημέρα, προστίθενται σ’ αυτές δεκάδες άλλες, απ’ όλα τα μέρη του κόσμου. Κάποιοι τις επισημαίνουν, πολύ πριν γίνουμε θεατές τους. Και τις απορρίπτουν, για να μη βρεθούμε εμείς στην παραπάνω άβολη και δυσάρεστη θέση.

Εξερευνήστε τη σκοτεινή πλευρά του ελληνικού κινηματογράφου, βαδίζοντας στα χνάρια των πιο φρικτών εκπροσώπων-ταινιών του!

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Συγγραφέας: Δημήτρης Κολιοδήμος
Γλώσσα γραφής: Ελληνικά

Εκδόσεις: Οξύ
Έτος Έκδοσης: 2021
ISBN-13: 978-960-436-817-4

Αριθμός σελίδων: 216
Εξώφυλλο: Μαλακό
Διαστάσεις
: 17 Χ 24 cm

Εκτιμώμενο κόστος αγοράς: 10-13 €

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Δημήτρης Κολιοδήμος ασχολείται με τον κινηματογράφο από το 1975, στην αρχή ως σκηνοθέτης δύο μικρού μήκους ταινιών, στη συνέχεια ως αρθρογράφος και κριτικός σε περιοδικά και εφημερίδες (ανάμεσά τους το Σινεμά, το TV+Video, το Cine 7, το TV Magazine, η Καθημερινή της Κυριακής και η ημερήσια Εξόρμηση), συντάκτης ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών (στην κρατική και ιδιωτική τηλεόραση), συγγραφέας ή επιμελητής βιβλίων: ανάμεσά τους, επτά ειδικές εκδόσεις/αφιερώματα της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου και τα βιβλία Rock και Σεξουαλικότητα (Νεφέλη, 1980), Τα Κόμικς (Αιγόκερως, 1982), και Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ (Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, 1993).

Εμπνευστής και βασικός συντάκτης της ετήσιας εκδόσεις Κινηματογράφος, ήταν αρχισυντάκτης και επιμελητής της για επτά χρόνια (1993-99). Ανάμεσα στα βιβλία που έχει γράψει περιλαμβάνονται οι μονογραφίες Σαμ Πεκίνπα (Αιγόκερως, 1984) και Μπρους Λη (Αιγόκερως, 1992), η ανθολογία 365 Νύχτες Τρόμου και Επιστημονικής Φαντασίας (Αιγόκερως, 1991) και τα λεξικά Rock Εγκυκλοπαίδεια (Νεφέλη, 1979, μαζί με τον Κώστα Ιανό), The Greek Filmography: 1914 through 1996 (McFarland & Company, Inc 1999), Λεξικό Ελληνικών Ταινιών (εκδόσεις Γένους, 2001), Ο κόμης Δράκουλας στην οθόνη (Οξύ, 2004) και 80 χρόνια Ξένος Κινηματογράφος στην Ελλάδα (Οξύ, 2005).

Είναι τακτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (από το 1978) και έχει κατ’ επανάληψη εκλέγει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της και Γενικός Γραμματέας της. Έχει ακόμα διατελέσει μέλος της επιτροπής των Κρατικών Βραβείων Κινηματογράφου, του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Κινηματογραφίας και του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ελληνικού Κινηματογράφου. Έχει διδάξει Ιστορία του Κινηματογράφου στην κινηματογραφική σχολή Αθανασίου Παπαντωνοπούλου (1985-89) και από το 1989 εργάζεται σε κανάλια της ιδιωτικής ελληνικής τηλεόρασης στη θέση του διευθυντή προγράμματος. Παράλληλα αρθρογραφεί στην εφημερίδα Παρασκευή + 13, κρατώντας τη στήλη Ένα γεγονός, μία ταινία.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΛΛΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ