ΠΡΟΒΟΛΗνέα

Αλήθειες και ψέματα

"آپاندیس - Apandis (Appendix)" Hossein Namazi Ιράν 2017

ΣΥΝΟΨΗ

Η Ζάρι πηγαίνει στο νοσοκομείο με τον σύζυγό της, ύστερα από έντονους πόνους στην κοιλιά. Χρησιμοποιώντας την κάρτα υγείας μιας φίλης της επειδή η δική της έχει λήξει, η Ζάρι υποβάλλεται σε επέμβαση σκωληκοειδεκτομής. Όμως το προσωπικό του νοσοκομείου υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά με το βιβλιάριο υγείας της ασθενούς και το ζευγάρι μπαίνει σε μπελάδες και σε μια μάχη με το σύστημα υγείας.

ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 01/10/23
Γράφει ο Ζαχαρίας Σκεπετζής
ΣΧΟΛΙΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η ταινία αυτή αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο για τον Hossein Namazi ο οποίος υπογράφει και το σενάριο. Πρόκειται για ένα δράμα χαρακτήρων που εκτυλίσσεται στους χώρους ενός νοσοκομείου. Με αφορμή ένα ιατρικό περιστατικό διαπιστώνουμε τις αδυναμίες του συστήματος υγείας και της ασφαλιστικής κάλυψης των πολιτών κάτι που πυροδοτεί και μια σειρά από διενέξεις ανάμεσα σε ασθενείς, συνοδούς και προσωπικό του νοσοκομείου. Όμως αυτή η όξυνση των πνευμάτων ίσως έχει βαθύτερα αίτια και οφείλεται σε καλά κρυμμένα μυστικά που προσπαθούν να βγουν στην επιφάνεια παραμερίζοντας μια σειρά από ψέματα.

Η ταινία απέσπασε 3 βραβεία και 1 υποψηφιότητα σε διάφορα φεστιβάλ κινηματογράφου.

Η προβολή της ταινίας θα γίνει με υπότιτλους στα ελληνικά.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΧΟΡΗΓΙΑ

Η ταινία προβάλλεται στα πλαίσια του αφιερώματος στον Σύγχρονο Ιρανικό Κινηματογράφο που κάνει η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας του Ιράν στην Ελλάδα

Περισσότερες πληροφορίες για το αφιέρωμα αυτό, εδώ.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
TRAILER ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
Appendix 2017 11
Appendix 2017 09
Appendix 2017 10
Appendix 2017 07
Appendix 2017 08
Appendix 2017 12
ΑΦΙΣΕΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
Appendix 2017 01
Appendix 2017 02
Appendix 2017 03
Appendix 2017 04