ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

 • νέα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΙΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 12/05/2024

  Ο Δημήτρης Αθανίτης επιλέγει 60 ταινίες από 120 χρόνια κινηματογράφου και μας οδηγεί σε ένα μοναδικό ταξίδι μύησης στην πιο απαιτητική αλλά και πιο γενναιόδωρη τέχνη. Ένα ταξίδι στην καρδιά του σινεμά, μέσα από τη ματιά ενός δημιουργού, που ανακαλύπτει άγνωστες ταινίες, ρίχνει απροσδόκητο φως σε γνωστά αριστουργήματα και αναδεικνύει τη μαγεία πίσω από πρόσωπα, εικόνες, ιστορίες.

 • νέα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΙΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 11/05/2024

  Τα σενάρια του Αντίο Βερολίνο και του Καμιά Συμπάθεια Για Τον Διάβολο μεταφέρουν σε κείμενο δύο εμβληματικές ταινίες του Δημήτρη Αθανίτη και δίνουν τη δυνατότητα στον αναγνώστη να τις σκηνοθετήσει ο ίδιος, ακόμη κι αν τις έχει δει και κρατά ζωντανές τις εικόνες μέσα του. 

 • νέα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΙΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 10/05/2024

  Στις «Μυστικές Συναντήσεις» ο Δημήτρης Αθανίτης μιλά για τις κινηματογραφικές συναντήσεις του, με μια σειρά από πρόσωπα που ανήκουν σε μια ανθολογία του άκρως ιδιαίτερη. Σ’ αυτή την εκπληκτική πινακοθήκη προσώπων παρελαύνουν σταρ, διάσημοι συγγραφείς και σκηνοθέτες μαζί με πρόσωπα σχεδόν περιθωριακά, όλοι τους αναπόσπαστα κομμάτια μιας προσωπικής μυθολογίας.

 • νέα ΛΕΣΧΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΙΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 21/03/2018

  Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αθανίτης σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ) παρουσιάζει στο Ρέθυμνο το βιβλίο του "Μυστικές Συναντήσεις" την Τρίτη 20 Μαρτίου, στο καφέ-μπαρ «Gj’s» στην οδό Μελισσηνού 3, στις 8 μ.μ.

 • ΠΡΟΒΟΛΗ νέα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΙΤΗΣ 01/03/2018

  Δευτέρα 19.03.2018 στις 18:00
  Προβολή της βραβευμένης ταινίας "Invisible" του Δημήτρη Αθανίτη, παρουσία του σκηνοθέτη, ο οποίος μετά την προβολή της ταινίας θα συνομιλήσει με τους θεατές.