ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

 • νέα ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΑΣ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 16/05/2024

  Στην Αυτοβιογραφία του Κώστα Γαβρά ο αναγνώστης δεν παρακολουθεί απλώς το άκρως ενδιαφέρον και συχνά περιπετειώδες παρασκήνιο των ταινιών του, αλλά και την οδυσσειακή πορεία ενός ανθρώπου που ξεκίνησε από κάποια ελληνική φτωχογειτονιά για να διανύσει έναν ανηφορικό αλλά λαμπρό δημιουργικό δρόμο.

 • νέα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΙΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 12/05/2024

  Ο Δημήτρης Αθανίτης επιλέγει 60 ταινίες από 120 χρόνια κινηματογράφου και μας οδηγεί σε ένα μοναδικό ταξίδι μύησης στην πιο απαιτητική αλλά και πιο γενναιόδωρη τέχνη. Ένα ταξίδι στην καρδιά του σινεμά, μέσα από τη ματιά ενός δημιουργού, που ανακαλύπτει άγνωστες ταινίες, ρίχνει απροσδόκητο φως σε γνωστά αριστουργήματα και αναδεικνύει τη μαγεία πίσω από πρόσωπα, εικόνες, ιστορίες.

 • νέα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΙΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 11/05/2024

  Τα σενάρια του Αντίο Βερολίνο και του Καμιά Συμπάθεια Για Τον Διάβολο μεταφέρουν σε κείμενο δύο εμβληματικές ταινίες του Δημήτρη Αθανίτη και δίνουν τη δυνατότητα στον αναγνώστη να τις σκηνοθετήσει ο ίδιος, ακόμη κι αν τις έχει δει και κρατά ζωντανές τις εικόνες μέσα του. 

 • νέα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΙΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 10/05/2024

  Στις «Μυστικές Συναντήσεις» ο Δημήτρης Αθανίτης μιλά για τις κινηματογραφικές συναντήσεις του, με μια σειρά από πρόσωπα που ανήκουν σε μια ανθολογία του άκρως ιδιαίτερη. Σ’ αυτή την εκπληκτική πινακοθήκη προσώπων παρελαύνουν σταρ, διάσημοι συγγραφείς και σκηνοθέτες μαζί με πρόσωπα σχεδόν περιθωριακά, όλοι τους αναπόσπαστα κομμάτια μιας προσωπικής μυθολογίας.

 • νέα PEDRO ALMODOVAR ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 22/04/2024

  Το "Τελευταίο όνειρο" συγκεντρώνει για πρώτη φορά δώδεκα αδημοσίευτες ιστορίες από το προσωπικό αρχείο του Pedro Almodovar, γραμμένες από τα τέλη της δεκαετίας του '60 έως σήμερα. Ένα βιβλίο που μοιάζει με «αποσπασματική αυτοβιογραφία, ατελή και κάπως αινιγματική», όπως λέει ο ίδιος ο Almodovar στην εισαγωγή του.

 • ΠΡΟΒΟΛΗ νέα ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΑΣ 27/01/2024

  Αφιέρωμα στον Κώστα Γαβρά
  Κυ
  ριακή 25.02.2024 στις 20:00
  Η ταινία περιγράφει τη ζωή του Artur London, ενός κομμουνιστή υπουργού από την Τσεχοσλοβακία ο οποίος το 1951 οδηγήθηκε σε μια ψεύτικη ομολογία μετά από μια σειρά βασανιστηρίων, δικάστηκε για προδοσία και κατασκοπεία και ακολούθως φυλακίστηκε άδικα από το απολυταρχικό καθεστώς.

 • ΠΡΟΒΟΛΗ νέα ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΑΣ 26/01/2024

  Αφιέρωμα στον Κώστα Γαβρά
  Κυ
  ριακή 18.02.2024 στις 20:00
  Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. 12 Γάλλοι στρατιώτες έχουν πιαστεί αιχμάλωτοι και το μόνο που περιμένουν είναι η εκτέλεση τους από τους Γερμανούς. Όμως, ένας αξιωματικός της αντίστασης προτίθεται να τους απελευθερώσει. Κι ενώ όλα πηγαίνουν καλά, ένας μυστηριώδης 13ος αιχμάλωτος κάνει την εμφάνιση του.

 • ΠΡΟΒΟΛΗ νέα ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΑΣ 25/01/2024

  Αφιέρωμα στον Κώστα Γαβρά
  Κυ
  ριακή 11.02.2024 στις 20:00
  Ζ (διαβάζεται Ζει) είναι ο τίτλος της διάσημης ταινία του Κώστα Γαβρά με θέμα τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη και την αναζήτηση των ενόχων από τον ανακριτή Χρήστο Σαρτζετάκη, μετέπειτα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το σενάριο είναι διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος που έγραψε το 1966 ο Βασίλης Βασιλικός.

 • ΠΡΟΒΟΛΗ νέα ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΑΣ 24/01/2024

  Αφιέρωμα στον Κώστα Γαβρά
  Κυ
  ριακή 04.02.2024 στις 20:00
  Έξι, άγνωστοι μεταξύ τους επιβάτες, ταξιδεύουν στο ίδιο κουπέ με το νυχτερινό τρένο από τη Μασσαλία για το Παρίσι. Κατά την άφιξη τους στον σιδηροδρομικό σταθμό μία γυναίκα βρίσκεται νεκρή στην κουκέτα της. Η αστυνομία του Παρισιού θα αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί ο δολοφόνος.

 • νέα ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΚΙΑΓΙΑ SHORT FILMS 31/08/2023

  Σκηνοθεσία: Βαλεντίνα Κιαγιά
  Στο ντοκιμαντέρ 'Το Δεύτερο Σπίτι' η Βαλεντίνα Κιαγιά δείχνει εικόνες από τη ζωή στο Γηροκομείο Ρεθύμνου. Τον πρώτο λόγο έχουν οι ηλικιωμένοι που ζουν εντός του, που μοιράζονται τις εμπειρίες τους, αναστοχάζονται όμως και επιχειρηματολογούν για την ανάγκη ύπαρξης τέτοιων δομών που δίνουν λύση και στο μεγάλο πρόβλημα της μοναξιάς.

 • νέα ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΚΙΑΓΙΑ SHORT FILMS 30/08/2023

  Σκηνοθεσία: Βαλεντίνα Κιαγιά
  Η ταινία μικρού μήκους 'Πίκρης', αναφέρεται στο ομώνυμο μικρό ορεινό χωριό του Ρεθύμνου Κρήτης. Μια σύντομη εικόνα της ζωής του κ. Κώστα που ζει εκεί και του αγώνα του με μια φυσική καταστροφή. Η ταινία είναι ένα ντοκιμαντέρ «φόρος τιμής» για την Κρήτη και τους ανθρώπους της.

 • νέα ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΚΙΑΓΙΑ SHORT FILMS 29/08/2023

  Σκηνοθεσία: Βαλεντίνα Κιαγιά
  Ένας υπερτυχερός που κέρδισε στο λαχείο ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, δίνει συνέντευξη σε ένα τηλεοπτικό συνεργείο προκειμένου να εξηγήσει τι θα κάνει τα χρήματα που απέκτησε! Όμως, σταδιακά αρχίζει να χάνει τα λόγια του και το τηλεοπτικό συνεργείο την υπομονή του!

 • νέα ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΛΕΤΑΣ SHORT FILMS 18/08/2023

  Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπλέτας
  Η ταινία μικρού μήκους “Βουτιά” σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Μπλέτα δημιουργήθηκε στο Ρέθυμνο Κρήτης με σκοπό να μας θυμίσει όλες εκείνες τις εικόνες από τα παλιά καλοκαίρια που όλοι κρατάμε κάπου στη μνήμη μας και ανακαλούμε με νοσταλγία.

 • νέα ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΛΕΤΑΣ SHORT FILMS 17/08/2023

  Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπλέτας
  Μια ταινία μικρού μήκους του Γιάννη Μπλέτα που δημιουργήθηκε στο Ρέθυμνο Κρήτης, με στόχο την ανάδειξη του προβλήματος οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και τροχαίων, αλλάζοντας οδικές συνήθειες και δημιουργώντας καλύτερα πρότυπα.

 • νέα ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΛΕΤΑΣ SHORT FILMS 16/08/2023

  Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπλέτας
  Ένα οικογενειακό γεύμα, ένα κομμάτι φανουρόπιτα και ένα νεκρό σώμα. Με αφορμή το έθιμο της 'φανουρόπιτας' και του 'τάματος' ξεκινά η ταινία για να φτάσει μέχρι την ανομολόγητη σιωπή πίσω από την ενδοοικογενειακή βία.

 • νέα ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΛΕΤΑΣ SHORT FILMS 16/08/2023

  Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπλέτας
  Η ταινία μικρού μήκους "ARMAΤΟΛΟΙ" του Γιάννη Μπλέτα, είναι αφιερωμένη στο Ρέθυμνο και στο Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι.

 • νέα ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΛΕΤΑΣ SHORT FILMS 16/08/2023

  Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπλέτας
  Ο Μίνως ζει στην Κρήτη και μαζί με τον παππού του παίζουν λύρα στις πιο άγριες θάλασσες, στους πρόποδες του Ψηλορείτη, δίπλα σε ενετικά κάστρα, μέσα σε βαθιά φαράγγια, παρέα με αϊτούς. Μέχρι το τέλος.

 • νέα ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΛΕΤΑΣ SHORT FILMS 16/08/2023

  Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπλέτας
  Το “Βάλσαμο” είναι το “φάρμακό” μας. Είναι η αγάπη για κάτι που μας μεταμορφώνει, όταν όλα γύρω είναι μαύρα. Η ταινία αυτή καταπιάνεται με το θέμα των παιδιών που δίνουν τη δική τους μάχη με τον καρκίνο.

 • νέα ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΛΕΤΑΣ SHORT FILMS 16/08/2023

  Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπλέτας
  Η ταινία μικρού μήκους "Η ομπρέλα" θίγει ένα πολύ ευαίσθητο θέμα το οποίο έχει πάρει στις μέρες μας τρομακτικές διαστάσεις. Την εγκατάλειψη των ζώων συντροφιάς.

 • νέα ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΟΥΜΑΣ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 08/07/2023

  Το βιβλίο καταγράφει την κινηματογραφία ανά χώρα παραγωγής ταινιών σε ένα μεγάλο χρονικό φάσμα. Παρουσιάζονται οι βασικότεροι σκηνοθέτες και τα κινηματογραφικά στιλ που αυτοί εκπροσωπούν και ακολουθούν για κάθε χώρα. Ξεχωρίζει ο ευρωπαϊκός και αμερικάνικος κινηματογράφος με ειδική μνεία στον αντίστοιχο ελληνικό.

 • νέα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΙΟΔΗΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 30/06/2023

  Οι 101 ταινίες αυτού του βιβλίου είναι ταινίες όμορφες, με τον δικό της τρόπο η καθεμιά. Που έχουν (ή εξακολουθούν να έχουν) κάτι να πουν στον θεατή. Διότι πρόκειται για ταινίες γυρισμένες μέσα σ’ ένα χρονικό διάστημα 90 ετών: Από το 1931 (Δάφνις και Χλόη) μέχρι και το 2020 (Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς).

 • νέα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΙΟΔΗΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 30/06/2023

  Μία λίστα με τις κριτικές των πιο κακών ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου. Ταινίες για τις οποίες άλλα περιμέναμε και τελικά… άλλα μας ήρθαν! Ταινίες την πλειονότητα των οποίων εκθείασαν οι κριτικοί, οδηγώντας μας στην κινηματογραφική αίθουσα, απλώς και μόνο για να αντιληφθούμε πόσο φρικτές τελικά είναι!

 • ΠΡΟΒΟΛΗ νέα FATIH AKIN 20/12/2022

  Κυριακή 08.01.2023 στις 20:00
  Ο Ελληνογερμανός Ζήνος Καζαντζάκης είναι ιδιοκτήτης και μάγειρας ενός ξεπεσμένου εστιατορίου στο Αμβούργο της Γερμανίας. Με την πρόσληψη ενός νέου σεφ, το εστιατόριο 'Soul Kitchen' αλλάζει χαρακτήρα και σύντομα γίνεται ένα από τα πιο κεφάτα και περιζήτητα στέκια της περιοχής.

 • PEDRO ALMODOVAR ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 12/09/2020

  Σε όλη τη διάρκεια των συζητήσεων του με τον Φρεντερίκ Στρως, ο λόγος του κινηματογραφιστή ξετυλίγεται ελεύθερα: αναπόληση της παιδικής ηλικίας, τεχνική επεξήγηση μιας σκηνής, αφήγηση ενός σεναρίου που δεν γυρίστηκε ποτέ, ερωτικός σχολιασμός των ταινιών-φετίχ, προσωπικές ερμηνείες της σημασίας ενός αντικειμένου, μίας εικόνας, ενός ρόλου...

 • ΝΙΝΟΣ ΦΕΝΕΚ ΜΙΚΕΛΙΔΗΣ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 12/09/2020

  "Το βιβλίο αυτό δεν επιδιώκει να είναι μια ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, έστω κι αν οι ταινίες καλύπτουν μια περίοδο από τις αρχές της εμφάνισης της νέας αυτής τέχνης μέχρι το τέλος του 20ού αιώνα. Γράφτηκε βασικά με αφορμή την έναρξη ενός νέου αιώνα, και μιας νέας χιλιετίας, για να παρουσιάσει μια εντελώς προσωπική μου επιλογή με τις 100 καλύτερες ταινίες μου, όπως το προλογίζει και ο τίτλος του.", λέει ο συγγραφέας.

 • ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 11/09/2020

  Αυτός εδώ ο τόμος έρχεται να καλύψει, μονομερώς, τριάντα χρόνια από την κριτική δραστηριότητα του Ραφαηλίδη. Μονομερώς γιατί συντίθεται από τις κριτικές του συγγραφέα που αφορούν μόνο τον ελληνικό κινηματογράφο. Παρακολουθούμε μια γραφή με το ίδιο πάντα πάθος και χωρίς κανένα φόβο, για τα όποια ιερά και όσια, για τα όποια κατεστημένα, για τις όποιες αντιθέσεις που προκαλεί.

 • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΙΟΔΗΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 11/09/2020

  “Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει 365 ταινίες τρόμου κι επιστημονικής φαντασίας από ένα σώμα ταινιών που ξεπερνά τις 5000. Είναι ταινίες που -όλες τους- έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα και ο αναγνώστης μπορεί να τις δει εύκολα, κυρίως σε μεταμεσονύχτιες προβολές, αφιερώματα ή στο βίντεο”, λέει ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου.

 • ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΟΥΜΑΣ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 11/09/2020

  Το βιβλίο αυτό ασχολείται με κείμενα για δώδεκα δημιουργούς του ευρωπαϊκού κινηματογράφου που αγαπήσαμε, ξεκινώντας από το σύγχρονο Κουστουρίτσα και πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο ως το Φριτς Λανγκ. Ο κοινός παρονομαστής του έργου αυτών των μεγάλων σκηνοθετών είναι το συνταίριασμα αισθαντικού και διανοητικού κινηματογράφου.

 • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΙΟΔΗΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 11/09/2020

  Κυρίες και κύριοι, καλωσήρθατε στη Λατρεία του αίματος!
  Από τις πλούσιες σε φωτογραφικό υλικό σελίδες της παρελαύνουν μερικές από τις πιο αιματοβαμμένες ταινίες στην Ιστορία του κινηματογράφου, ταινίες καλτ ως επί το πλείστον και τρας φιλμ, που η θέασή τους τα καθιστά μία σπάνια πηγή ζωντανών συναισθημάτων και η προβολή τους δημιουργεί μία ανεπανάληπτη τελετουργική επικοινωνία.

 • ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΟΥΜΑΣ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 11/09/2020

  Στο βιβλίο αυτό περιλαμβάνονται κείμενα για το χολλυγουντιανό κινηματογράφο. Πρώτα και κύρια για τον κλασικό αμερικάνικο κινηματογράφο και ορισμένα κλασικά είδη του (φιλμ νουάρ και κομεντί), που είναι από παράδοση ερωτικά φορτισμένα. Ακολουθούν κείμενα για το μεταγενέστερο, κλασικότροπο αμερικάνικο σινεμά.

 • ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΟΛΑΝΗΣ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 11/09/2020

  Ο Κρόνενμπεργκ δεν ανήκει στην κοινή συνομοταξία των σκηνοθετών. Εδώ και είκοσι χρόνια, υπηρετώντας έναν προσωπικό (αλλά όχι εγωκεντρικό), συστηματικό (αλλά πάντα συναρπαστικό) κινηματογράφο, ο Καναδός δημιουργός έχει χτίσει ένα έργο ανάξιο της σιωπής ή της αμηχανίας που συνήθως το περιβάλλει.

 • ΠΡΟΒΟΛΗ νέα AKI KAURISMAKI 15/11/2019

  Κυριακή 01.12.2019 στις 20:00
  Ένας μεσήλικας πρώην συγγραφέας ο οποίος έχει αυτοεξοριστεί στη Χάβρη, γνωρίζει και δίνει καταφύγιο σε έναν νεαρό Αφρικανό, παράνομο μετανάστη, τον οποίο αναζητά η αστυνομία.

 • ΠΡΟΒΟΛΗ νέα GIUSEPPE TORNATORE 10/10/2019

  Άρωμα Ιταλίας: Κυριακή 17.11.2019 στις 20:00
  Στη μεταπολεμική Ιταλία, σε ένα χωριό της Σικελίας, ένα αγόρι ξημεροβραδιάζεται στο σινεμά, όπου μαθαίνει τη μαγεία του κινηματογράφου δίπλα στον μηχανικό προβολής Αλφρέντο με τον οποίο δημιουργεί μια πατρική σχέση.

 • ΠΡΟΒΟΛΗ νέα FATIH AKIN 18/02/2019

  Αφιέρωμα: Γερμανικός κινηματογράφος
  Κυριακή 17.03.2019 στις 17:30
  Έξι άνθρωποι που οι δρόμοι τους διασταυρώνονται στον άξονα Αμβούργου-Κωνσταντινούπολης. Η συνάντηση με τον θάνατο τους μεταμορφώνει.

 • ΠΡΟΒΟΛΗ PEDRO ALMODOVAR 03/10/2018
 • νέα ΛΕΣΧΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΙΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 21/03/2018

  Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αθανίτης σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ) παρουσιάζει στο Ρέθυμνο το βιβλίο του "Μυστικές Συναντήσεις" την Τρίτη 20 Μαρτίου, στο καφέ-μπαρ «Gj’s» στην οδό Μελισσηνού 3, στις 8 μ.μ.

 • ΠΡΟΒΟΛΗ νέα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΙΤΗΣ 01/03/2018

  Δευτέρα 19.03.2018 στις 18:00
  Προβολή της βραβευμένης ταινίας "Invisible" του Δημήτρη Αθανίτη, παρουσία του σκηνοθέτη, ο οποίος μετά την προβολή της ταινίας θα συνομιλήσει με τους θεατές.