νέα

Très Court International Film Festival, 2020 (Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους)

ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ

To Très Court International Film Festival (Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους) έρχεται στην Ελλάδα με την αποκλειστική συνεργασία που προχώρησε με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων για την ανάπτυξη του Très Court σε όλη την Κρήτη.

Το φεστιβάλ τρέχει ταυτόχρονα σε 80 πόλεις & σε 28 χώρες σε όλο τον κόσμο και ιδρύθηκε το 1999 στην Γαλλία. Σε αυτό διαγωνίζονται ταινίες όχι μεγαλύτερες από 3 λεπτά (χωρίς τους τίτλους αρχής και τέλους), ενώ οι συμμετοχές προέρχονται από όλες τις χώρες του κόσμου, αντιπροσωπεύοντας όλα τα κινηματογραφικά είδη (μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation, μουσικά βίντεο κ.α.). Οι ταινίες που προβάλλονται στο φεστιβάλ επιλέγονται μετά από αξιολόγηση περισσοτέρων από 2000 συμμετεχόντων. Είναι πολύγλωσσες, οικονομικές σε προϋπολογισμό, αλλά πλούσιες σε ιδέες, φαντασία, και δημιουργική πνοή προερχόμενη από όλες τις γωνιές του κόσμου.

Με την ολοκλήρωση προβολής των ταινιών, το κοινό καλείται με ψηφοφορία να αναδείξει τις νικήτριες ταινίες για την απονομή των διεθνών βραβείων κοινού.

Το Très Court International Film Festival, 2020

Στην Κρήτη το 22o Très Court International Film Festival θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης σε ανοιχτό χώρο σε δύο πόλεις, στα Χανιά και στη Σητεία. Στις υπόλοιπες πόλεις θα έχουν όλοι τη δυνατότητα να δουν τις ταινίες σε online διαδικτυακή προβολή στην πλατφόρμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων www.chaniafilmfestival.com την ίδια ώρα και μέρα με τη φυσική προβολή, η οποία θα είναι την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020, στις 21:00. Θα υλοποιηθεί δε, με τη συνεργασία κινηματογραφικών, πολιτιστικών και αυτοδιοικητικών φορέων του νησιού.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ) συμμετέχει στις προβολές του Διεθνούς Φεστιβάλ «Très Court» με την εκδήλωση να λαμβάνει χώρα γι' αυτή τη χρονιά εξαιτίας των μέτρων περιορισμού λόγω πανδημίας, στις οθόνες του υπολογιστή, της τηλεόρασης ή του κινητού σας. Θα προβληθούν οι ταινίες πολύ μικρού μήκους και θα ακολουθήσει διαγωνιστική διαδικασία όπου το κοινό θα ψηφίσει τις προτιμήσεις του για την ανάδειξη της ταινίας που θα λάβει το Βραβείο Κοινού του Très Court.

Περισσότερες πληροφορίες στην αντίστοιχη σελίδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων: www.chaniafilmfestival.com/tres-court

Η εκδήλωση στο facebook για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας, είναι εδώ.

Οι ταινίες που θα προβληθούν στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα, είναι στο σύνολό τους 44, με συνολική διάρκεια περίπου 2 ώρες. Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Την online προβολή των ταινιών θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020, στις 21:00 στις ακόλουθες διευθύνσεις:

Η διαδικτυακή προβολή θα πραγματοποιηθεί στις ίδιες συνθήκες όπως και οι δύο προβολές σε Χανιά και Σητεία, δηλαδή μόνο για τις δύο αυτές ώρες και μετά δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη. Συνεπώς είναι ιδιαίτερα σημαντικό όλοι οι θεατές να συντονιστούν λίγα λεπτά πριν τις 21:00 και να είναι έτοιμοι για την προβολή. Η ψηφοφορία θα γίνει επίσης διαδικτυακά σε φόρμα που θα βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Chania Film Festival.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ, ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
Tres Court 2020 Film List 1
Tres Court 2020 Film List 2
Tres Court 2020 Poster
Οι ταινίες του Très Court International Film Festival, 2020
Tres Court 2020 Films 1
Tres Court 2020 Films 2
Tres Court 2020 Films 3
ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Très Court ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Στις ακόλουθες διευθύνσεις μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τις αντίστοιχες εκδηλώσεις προηγούμενων ετών, με σχόλια, φωτογραφίες και εντυπώσεις.

Très Court International Film Festival, 2018
www.kinler.gr/tres_court_2018

Αποτελέσματα Très Court 2018 στο Ρέθυμνο
www.kinler.gr/tres-court-2018-rethymno-results

Οι βραβευμένες ταινίες του 20ου φεστιβάλ Très Court για το 2018
www.kinler.gr/tres_court_2018_awards

Très Court International Film Festival, 2019
www.kinler.gr/tres_court_2019

Αποτελέσματα Très Court 2018 στο Ρέθυμνο
www.kinler.gr/tres-court-2019-rethymno-results

Οι βραβευμένες ταινίες του 20ου φεστιβάλ Très Court για το 2018
www.kinler.gr/tres_court_2019_awards